"E suficient să produci un virus, că după aceea..." - Orban, despre schimbare denumirii judeţului Olt

Schimbarea denumirii judeţului Olt nu va aduce nici locuri de muncă, nici bogăţie şi, în plus, creează precedente, a explicat Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

O eventuală schimbare a denumirii judeţului Olt "nu va ajuta pe nimeni", niciun locuitor al judeţului nu va fi mai bogat şi nu va avea un loc de muncă mai bine plătit dacă se schimbă numele judeţului, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, prezent sâmbătă la Scorniceşti, relatează Agerpres.

În schimb, un astfel de demers ar putea crea precedente, a arătat Orban care, întrebat dacă schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi ar putea determina un val de schimbări de denumiri şi în alte judeţe, în special în Ardeal, a răspuns glumind că "este suficient să produci un virus".

"Te poţi aştepta, e ca sistemul de vase comunicante, ca viruşii, e suficient să produci un virus, că după aceea... Dar acum, şi dacă schimbă denumirea unui judeţ, singura problemă e să nu dea vreo denumire în limba maghiară. Că aşa, mare lucru să schimbe denumirea judeţului, Harghita vine de la munţii Harghitei, Covasna iarăşi are o denumire care are explicaţia în locul respectiv", a declarat liderul PNL.

Orban a mai arătat că există alte priorităţi reale ale judeţului, cum ar fi construirea unui drum expres Craiova-Piteşti, proiect de investiţii aşteptat de cetăţenii din Olt de aproape 10 ani.

"Şi, oricum, ce-i trebuie chelului tichie de mărgăritar? Asta într-adevăr era problema cea mai mare în judeţul Olt, să schimbi numele! Chiar mi se pare o problemă secundară, care nu ajută pe nimeni cu nimic. Niciun locuitor al judeţului Olt nu va fi mai bogat, nu va avea un loc de muncă mai bine plătit (...), nu va ajuta pe nimeni, decât că îi spune Olt-Romanaţi. (...) Poate până la urmă se va naşte un război de secesiune, că la olteni e posibil orice. (...) Eu mă încăpăţânez să zic: aştept drumul expres Craiova-Piteşti", a concluzionat liderul PNL.

Reamintim că, recent, CJ Olt a adoptat un proiect de hotărâre prin care a stabilit că pe 15 octombrie în judeţ să se desfăşoare un referendum privind atribuirea numelui Olt-Romanaţi. Autorităţile judeţene au estimat cheltuielile pentru organizarea referendumului la 500.000 însă este posibil ca suma să fie mult mai mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne