Ţara arde şi CJ Olt se piaptănă: Referendum de 500.000 de lei pentru schimbarea denumirii judeţului

Majoritatea PSD-ALDE din CJ Olt a decis organizarea unui referendum pentru schimbarea denumirii judeţului. Şi cum nimic nu e pe gratis, bugetul public va fi "uşurat" de jumătate de milion de lei, deşi opoziţia crede că suma va fi chiar mai mare.
Sectii de votare
Sectii de votare (youtube.com)

Consiliul Judeţean Olt va organiza, pe data de 15 octombrie, un referendum pentru schimbarea denumirii judeţului, potrivit unei hotărâri adoptate joi de majoritatea PSD-ALDE, în acest sens fiind alocată suma de 500.000 de lei.

Potrivit Agerpres, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" la întrebarea: "Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?".

Consilierii PNL şi PMP, care au votat împotriva proiectului, susţin că organizarea referendumului va costa mai mult de 500.000 lei, iar cetăţenii "sunt foarte puţin interesaţi de acest referendum şi de schimbarea denumirii judeţului".

"Actualul judeţ Olt este format din marea parte a două judeţe istorice, fostul judeţ istoric Olt şi fostul judeţ istoric Romanaţi. Noi încercăm să aducem, pe singura cale pe care noi o considerăm corectă pentru o reparaţie morală, prin acest referendum prin care încercăm să atribuim judeţului Olt denumirea de Olt-Romanaţi.

Nu se schimbă nimic, niciun act de identitate, niciun permis de conducere, niciun certificat de naştere, paşaport buletin, plăcuţe de înmatriculare ale maşinilor, nu vor fi schimbate decât la termenul de expirare al lor. Alte costuri suplimentare decât cele pe care le-am prevăzut noi din bugetul CJ pentru a ţine acest referendum nu vor fi", a declarat Marius Oprescu, şeful CJ Olt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne