"E strigător la cer cum sunt umiliţi românii din diaspora!" - Meleşcanu se alege cu o PLÂNGERE PENALĂ

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi împotriva celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diasporă.

"Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliţi românii, fraţii noştri din diasporă. Este revoltător că după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul şi Ministerul de Externe au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă. Toată lumea ştia că există o intenţie de prezenţă la vot masivă în toate ţările în care sunt români plecaţi la muncă în străinătate, în care sunt comunităţi de români. Ministerul de Externe a refuzat, practic, orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare. Chiar şi în condiţiile în care s-a mărit puţin numărul de secţii, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot", a declarat Orban.

Potrivit şefului PNL, numărul de cabine de vot a fost menţinut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetăţenilor români din diasporă care pot să îşi exercite votul.

"Cozile din aproape toate oraşele importante europene în care există secţii de vot, arată cum Guvernul îşi bate joc de cetăţenii săi, arată cum este împiedicat exercitarea dreptului de vot, un drept fundamental al românilor la alegerile europarlamentare şi la referendumul convocat de preşedintele României. Am instruit toţi delegaţii noştri din secţiile de votare să intervină pe lângă preşedinţii Birourilor Electorale ale secţiilor de votare să facă tot ce este posibil pentru fluidizarea derulării procedurii de vot, astfel încât să se permită oricărui român care vrea să voteze să îşi exercite acest drept fundamental. Ruşinos, penibil, revoltător, frica celor care guvernează, de români, este de neacceptat, iar împiedicarea exercitării dreptului de vot constituie una dintre cele mai grave infracţiuni", a punctat Orban.

Din acest motiv, liderul PNL a dispus echipei de jurişti să pregătească această plângere penală pe care o va depune în cursul zilei de mâine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne