"E revoltător şi inadmisibil!" - Consiliera USR Ana Ciceală i-a făcut plângere penală lui Negoiţă

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Consilierul general USR Ana Ciceală a tras un semnal de alarmă: primarul PSD Robert Negoiţă distruge aproape un hectar de parc în Sectorul 3 al Capitalei.

"Pădurile planetei sunt în flăcări de câteva săptămâni, iar calitatea aerului este pusă în pericol pe întreg mapamondul. În Bucureşti, în sectorul 3, în Parcul Pantelimon, Primarul Negoiţă distruge aproape un hectar de parc, însemnând zeci de arbori, alei, spaţii de joacă. Construcţia parcării de pe Bulevardul Decebal generează tone de pământ, de moloz, care sunt 'depozitate' în Parcul Pantelimon. Unde sub o movilă înaltă de mai bine de 7 metri zac o bună parte din plămânii verzi ai zonei. Împreună cu colegii mei de la USR am făcut sesizări la Poliţia Generală a Sectorului 3, care are atribuţii de a opri lucrările ilegale, în condiţiile în care nu există nicio autorizaţie. Am depus sesizări la Poliţia Capitalei, la Poliţia Română, la Garda de Mediu şi la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei. Însă, aşa cum ne-au obişnuit, instituţiile statului vin, constată, apoi pleacă şi nu iau nicio măsură", a declarat Ana Ciceală.

Ana Ciceală a fost din nou, duminică, la Titănel şi în Parcul Pantelimon pentru a documenta stadiul distrugerii spaţiului verde, alături de colegii săi, consilieri locali şi generali ai USR.

foto
foto

"Am decis să depunem plângere penală pentru abuz în serviciu şi distrugere arbori pe numele Primarului Negoiţă şi pe numele tuturor directorilor instituţiilor de mai sus, responsabile cu sancţionarea abuzurilor care se fac asupra spaţiului verde. Trebuie să devenim cu toţii conştienţi de faptul că ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti şi mai ales în Sectorul 3, prin betonările excesive, prin atacurile repetate la spaţiul verde, prin distrugerea arborilor din parcuri, prin construcţiile ilegale şi retrocedările dubioase, dublate de lipsa de interes pentru recuperarea terenurilor, Primarul Negoiţă sabotează sănătatea şi viitorul nostru şi al copiilor noştri", a precizat Ana Ciceală.

Este inadmisibil, a continuat consilierul general, ca apelurile repetate ale instituţiilor europene şi mondiale cu privire la încălzirea globală să fie ignorate sistematic de autorităţile locale.

"Este revoltător să vezi cum se ignoră pur şi simplu dezastrele ce au loc chiar acum pe întreg mapamondul, care pun existenţa umană în pericol. Este dureros ca în loc să plantăm arbori pentru viaţă noastră, cei sănătoşi sunt tăiaţi sau îngropaţi în resturi de materiale de construcţie", a adăugat Ana Ciceală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne