E oficial: Guvernul Orban îşi angajează săptămâna aceasta răspunderea în Parlament pe un pachet de legi

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, că Guvernul Orban îşi va angaja săptămâna aceasta răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM.

"Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu aceste prorogări. În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit vicepremierului, atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor.

"Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brăţări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, personal de probaţiune, dar şi pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!", a precizat Raluca Turcan.