E oficial: Cotroceniul a anunţat întrebările de la Referendum. Românii, chemaţi să-şi exprime voinţa

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Administraţia Prezidenţială a anunţat joi, prin vocea Mădălinei Dobrovolschi, cele două întrebări la care românii sunt chemaţi să răspundă la referendumul naţional pe justiţie din 26 mai.

Demersul vine, potrivit purtătorul de cuvânt al preşedintelui, pe fundalul "preocupării intense şi constante a societăţii româneşti faţă de necesitatea combaterii fenomenului corupţiei, a asigurării integrităţii în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, precum şi de nevoia unui cadru legislativ coerent şi stabil".

Ce a decretat preşedintele României:

Art. 1. - Poporul român este chemat să îşi exprime voinţa cu privire la următoarele probleme de interes naţional:

1. interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie;

2. interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Art. 2. - Pentru realizarea celor prevăzute la art. 1, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Art. 3. - Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj public cu privire la referendum astăzi, la ora 19:00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne