"E momentul ca oamenii să spună: 'Ajunge!'" - Manda anunţă 30.000 de oameni în stradă la Craiova

Claudiu Manda
Claudiu Manda (Claudiu Manda)

La mitingul organizat pe 9 decembrie de social-democraţi la Craiova, vor fi prezente 30.000 de persoane, estimează senatorul Claudiu Manda, lider al organizaţiei PSD Dolj. Potrivit acestuia, mitinguri vor fi nu doar la Craiova ci şi în alte localităţi doljene.

"Din câte am înţeles, sunt foarte multe organizaţii judeţene care vor face (astfel de mitinguri - n.r.). Nu pot să vă spun, pentru că nu am eu o astfel de listă. Pot să vă spun clar că noi la Dolj stabilisem iniţial pentru ora 17,00, a rămas ora 15,00, ca să ne sincronizăm şi cu alte organizaţii judeţene. La Dolj ne aşteptăm să fie, probabil, în jur de 30.000 de oameni. (...) La întâlnirea la care am fost — şapte-opt preşedinţi de organizaţii acolo toată lumea a spus că intenţionează să organizeze miting şi am stabilit ora 15,00", a declarat luni Manda, citat de Agerpres, la Parlament.

Potrivit lui Manda, fiecare organizaţie judeţeană are libertatea să aleagă tema, partea de promovare fiind asigurată de filiala Dolj.

Senatorul a mai declarat că la Craiova au protestat (împotriva legilor Justiţiei n.r.) în jur de 700 de persoane şi au susţinut că acestea au fost mobilizate de USR şi PNL.

"Vreau să spun că la Craiova au fost în jur de 700 de persoane mobilizate de cei de la USR şi PNL în Piaţă - acum vrem să vedem dacă sunt oameni în Craiova şi tot judeţul Dolj care consideră că aceia care sunt în piaţă le reprezintă punctul de vedere sau nu. În plus, sunt destul de multe abuzuri împotriva cărora vor protesta colegii noştri. (...) Credem că e momentul că oamenii să spună: 'Ajunge, am înţeles, am văzut ce tot se strigă în Piaţă'. Credem totuşi că ţara asta trebuie să fie o ţară normală în care Parlamentul să legifereze, Guvernul să guverneze şi în care fiecare să îşi facă treaba", a declarat Manda.

"Domnul Dragnea nu s-a împotrivit. Au fost colegi care au spus că doresc să facă. A fost o discuţie dacă se organizează sâmbătă sau duminică şi a rămas sâmbătă. (...) Nu a fost preşedintele organizaţiei de Bucureşti la acea întâlnire", a mai precizat senatorul.

Nu în ultimul rând, Manda a precizat că este posibil ca un astfel de miting să fie organizat inclusiv la Brăila şi a opinat că nu crede că Tudose va fi împotrivă.

"Nu am cum să anticipez eu poziţia premierului. Nu cred că va fi împotrivă. Am văzut declaraţia despre mitingul de la Dolj. A fost o formă de a nu răspunde la întrebare, e în regulă, dar eu cred că există posibilitatea să fie miting inclusiv la Brăila", a declarat Manda.

Precizările lui Manda despre Tudose vin în contextul în care acesta a fost "înfierat puternic" de Firea după ce, răspunzând întrebărilor presei despre mitingul de la Craiova, a răspuns că el este din Brăila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne