După Rafila, Cercel. Medicul cu "Wuhanul e un punctişor pe harta Chinei", locul doi pe listele PSD la Senat - surse

Adrian Cercel Streinu
Adrian Cercel Streinu (Epoch Times România)

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, Adrian Streinu Cercel, personaj care, la debutul pandemiei încerca să-i convingă pe români că Wuhan-ul este un punctişor pe harta Chinei şi că riscul ca virusul să ajuga în România e substanţial redus, va figura pe locul al doilea pe lista PSD pentru Senat, după Gabriela Firea, au declarat surse din partid pentru Hotnews.

Lista PSD pentru Senat la alegerile parlamentare va fi deschisă de marea perdantă a alegerilor locale, Gabriela Firea, iar pe locul al doilea se va afla medicul Adrian Streinu Cercel, spun sursele. Aceleaşi surse susţin că pe locul al treilea se va afla fostul primar al sectorului 6 Gabriel Mutu, iar pe poziţia a patra ar urma să fie senatorul Daniel Zamfir sau avocatul Gheorghe Piperea. PSD mizează pe 4 locuri eligibile la Senat.

Reamintim că în 23 aprilie, doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, după ce în presă a apărut un plan propus de el care prevedea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice.

Documentul era intitulat "Programul de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-cov-2/COVID 19” şi includea măsuri precum separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 - 65 de ani, "în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

De-a lungul timpului, Streinu a fost acuzat de conflicte de interese şi de faptul că a condus într-un mod oneros Institutul Matei Balş. Despre aceasta a scris pe larg Rise Project.

Mai amintim că PSD, partid care în repetate rânduri a minimizat importanţa purtării măştii, care a încercat să saboteze mai toate măsurile de prevenţie dispuse de guvern, a cooptat acum, în prag de alegeri, personaje mediatizate în lupta contra pandemiei. Astfel, lista PSD pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de preşedintele Societăţii Române de Microbiologie Alexandru Rafila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne