După furtună, broaşte maro australiene călătoresc pe spatele unui piton

Piton
Piton (captură video)

Paul Mock din Kununurra, în nordul îndepărtat al statului Australia de Vest, a filmat întâmplarea ciudată după o furtună puternică de duminică noaptea, 30 decembrie.

Animalele încercau să scape dintr-un lac inundat de pe proprietatea lui Mock, când broaştele au descoperit noul mijloc de transport.

Mock a trimis imaginile fratelui său Andrew, care le-a postat online.

(captură Twitter)

„68mm de precipitaţii căzute în ultima oră în Kununurra au scos toate broaştele din lacul fratelui meu. Unele au ales calea uşoară de ieşire – pe spatele unui piton de 3,5 m”.

În interviul pentru BBC, Mock a explicat că s-a aventurat afară după o furtună cu precipitaţii abundente în Kununurra în interval de o oră.

„Am ieşit afară, iar lacul se revărsase”, spune el, iar broaştele care îşi făcuseră cuib la marginea lacului fugeau de apele care creşteau.

„Mii de broaşte încercau să găsească o cale de salvare”, spune el. „Apoi l-am văzut pe Monty, pitonul nostru local, cu o grămadă de broaşte pe spate”.

Şarpele care are aproximativ 3,5 metri apare des pe proprietatea lui Mock.

„Monty ne este familiar”, a mărturisit acesta. „El îşi petrece timpul în spatele piscinei şi o sperie pe soţia mea atunci când pune rufele la uscat.”

Iar pitonul pare destul de inteligent pentru că nu a încercat să îşi mănânce 'pasagerii' – broaştele maro deţin o toxină mortală ce poate ameninţa speciile mari precum şerpi, şopârle şi crocodili.