După cinci ani de la frauda bancară, procurorii au percheziţionat casa fostului Guvernator al BNM

Dorin Drăguţanu, guvernatroul demisionar al BNM
Dorin Drăguţanu, guvernatroul demisionar al BNM (newsmaker.md)

Procurorii anticorupţie de la Chişinău au desfăşurat joi percheziţii pe dosarul devalizării sistemului bancar care ar fi vizat domiciliile persoanelor care în trecut au fost factori de decizie la Victoriabank, precum şi la un fost Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Presa de la Chişinău scrie că ar fi vorba de fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu, ex-preşedintele „Victoriabank”, Natalia Politov, dar şi nepotul lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreşedinte al „Victoriabank”.

Potrivit procurorilor, pe dosar au fost recunoscute 8 persoane ca fiind bănuite de escrocherie în proporţii deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum şi de spălare de bani în interesul aceluiaşi grup, în proporţii deosebit de mari.

În rezultatul percheziţiilor, ar fi fost ridicate mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum şi mijloace băneşti.

„În sfârşit, sonşeput...comentează unii. O fi. Încerc totuşi să-mi amintesc vreun film în care detectivii vin la locul omorului peste 5 ani şi caută cu lupa urme...”, a scris în context analistul Victor Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

Şeful Procuraturii Anticorupţie suspendat temporar din funcţie Viorel Morari a declarat recent că în prezent se cercetează şi legalitatea acordării garanţiilor de stat în 2014-2015 celor trei bănci devalizate în cadrul unui dosar penal privind furtul miliardului.