După 30 de ani, Parlamentul a decis: Torţionarii dovediţi ai regimului comunist rămân fără privilegii

Feţe de criminali - Alexandru Visinescu 25 martie 2015
Feţe de criminali - Alexandru Visinescu 25 martie 2015 (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege iniţiat de liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care lasă fără privilegii torţionarii regimului comunist.

"Legea mi-a fost propusă de Marian Ceauşescu şi, ca om care ascultă vocea străzii, am iniţiat-o şi am susţinut-o până la adoptare. Practic, torţionarii regimului comunist, cu hotărâre definitivă a instanţei, nu vor mai primi pensii militare. Sunt deja celebre câteva cazuri de foşti comandanţi de penitenciare, care în perioada comunistă au comis crime împotriva umanităţii, din motive politice, după care s-au bucurat de privilegiul unei pensii substanţiale", a declarat Roman.

Potrivit liderului PNL, cel mai cunoscut caz este cel al fostului comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu.

"Torţionarul Vişinescu a ordonat persecutarea a peste 138 de deţinuţi, înfometaţi, lăsaţi fără asistenţă medicală sau puşi la muncă până la epuizare fizică. Tortura şi bătaia au fost folosite ca instrumente de 'reeducare'. Consider că aplicarea acestei legi nu-i va lăsa pe mulţi torţionari să doarmă bine. Este doar începutul luptei împotriva torţionarilor care au schingiuit în închisorile comuniste lideri ai PNL şi PNŢ, lideri ai studenţilor şi pe toţi cei care s-au opus cu curaj ororilor comunismului", a precizat Roman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne