Dumitru Alaiba despre sesiunea parlamentară primăvară-vară: A fost o sesiune dezgustătoare

Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

„A fost o sesiune dezgustătoare”, a menţionat deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Dumitru Alaiba, referindu-se la sesiunea parlamentară care tocmai s-a încheiat. Mai mult decât atât, acesta este convins că Parlamentul de la Chişinău nu ţine seama de interesul poporului, iar deputaţii trădează voinţa poporului zilnic.

Nu a fost măcar o şedinţă în care acest Parlament să nu ia cel puţin o decizie nepatriotică, a mai adăugat Alaiba, punctând că se referă la Parlamentul Republicii Moldova.

„Nu trebuie să se mire deputaţii când văd cât de joasă e încrederea populaţiei în această instituţie. E vina şi responsabilitatea lor, e rezultatul activităţii aleşilor poporului. Am nimerit în acest parlament mai mult sau mai puţin întâmplător. Cu siguranţă, fără să o fi planificat. Sentimentul că nu sunt la locul meu îmi este tot mai pronunţat, v-o spun sincer.

Dar dacă tot sunt aici, un alt sentiment mi se conturează tot mai tare. Timpul nostru în acest parlament, în serviciul cetăţeanului, este scurt. Am putea pleca oricând. Aşa e democraţia. Contează ce faci zi de zi pentru a avansa unele idei, ca să rămână în urma ta măcar ceva. Şi dacă în urma noastră vor rămâne doar ceartă, crize, discursuri şi conferinţe de presă, atunci am eşuat”, scrie Dumitru Alaiba pe blogul personal.

Totodată, acesta a mărturisit că în urma parlamentarilor ar trebui ca cel puţin câteva idei să devină realitate, ca fiecare dintre aleşii poporului să pună umărul să ajute ţara să facă un mic pas înainte şi că parlamentarii, aşa incompatibili cum sunt, chiar dacă se mai bat pe 90% dintre subiecte, să poată vota lucruri bune, pe acele 10% rămase.

„Această sesiune parlamentară a început ofilit şi a sfârşit bâhlit. Sesiunea a fost dominată de subiectul pandemiei. Am văzut cum un Parlament corupt permite unui Guvern incompetent să eşueze în faţa cetăţenilor, să-i insulte, să-i mintă, să-i sacrifice. Ce au făcut ʻaleşii poporuluiʼ ca să apere poporul? Nimic”, a adăugat deputatul PAS.

Ţinând cont de condiţiile şi constrângerile în care s-au pomenit deputaţii, Dumitru Alaiba a scris în postarea sa despre cele opt proiecte de lege înregistrate în Parlament, unele dintre ele fiind votate în prima lectură şi asta pe lângă interpelări, sesizări, comunicări, care, deşi necesare, sunt ceva mai efemere, dar şi despre cele două sesizări la Curtea Constituţională.

„Dodon şi socialiştii lui au căutat orice pretext pentru a deconecta Parlamentul. Dodon a avut nevoie de linişte. Pentru asta trebuia să deconecteze platforma parlamentară. Gălăgia venea aproape doar de acolo. Chiar de nu era pandemia, cred că această sesiune avea să fie una bâhlită şi disfuncţională. Poate nu chiar atât de bâhlită, dar bâhlită. Dar a fost pandemia şi Dodon a utilizat orice pretext pentru a deconecta Parlamentul. Şi chiar când Parlamentul a funcţionat, el a funcţionat pe jumate de viteză. Sau mai puţin”, a conchis Dumitru Alaiba, calificând acţiunile şefului statului ca o obstrucţionare clară a activităţii Parlamentului, soră cu uzurparea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe