Dumitru Alaiba către Andrian Candu: „Nu facem coaliţii cu hoţii. Noi am venit să vă dăm jos”

Deputaţii în Parlamentul moldovean din partea blocului ACUM nu au venit pentru funcţii cu care PD şi-au mituit ”partenerii” precedenţi, afirmă Dumitru Alaiba.
Dumitru Alaiba şi Maia Sandu
Dumitru Alaiba şi Maia Sandu (acum.md)

După refuzul blocului ACUM de a negocia cu PD formarea unei majorităţi parlamentare, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu a reiterat invitaţia pentru noi negocieri declarând joi, 14 martie, că PD ar fi fost dispus să facă oferte generoase liderilor Maia Sandu şi Andrei Năstase în tot ceea ce înseamnă guvernare. „Le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru.”

În replică, Dumitru Alaiba a ţinut să-l atenţioneze pe Andrian Candu că deputaţii în Parlamentul moldovean din partea blocului ACUM nu au venit pentru funcţii cu care democraţii şi-au mituit ”partenerii” precedenţi. „Noi am venit să vă dăm jos. Noi nu facem coaliţii cu hoţii.”

Dumitru Alaiba a mai notat că Partidul Democrat de guvernământ intenţionat distruge locurile de muncă, lăsă oameni fără un venit decent, îi alungă din ţară, după care mai şi iau şomajul în derâdere în loc să facă reforme şi să construiască economia.

„Nu am uitat cum în campanie ne-aţi numit ”partide de şomeri”. Cinic. Dezgustător. Da, noi suntem partidul şomerilor. Şi partidul diasporei. Şi al tinerilor. Şi al pensionarilor. Şi al antreprenorilor. Voi sunteţi partidul hoţilor. Cu hoţii coaliţie nu facem”, a concluzionat deputatul din partea blocului ACUM.