DSK ar putea deveni consilier al Guvernului grec

Dominique Strauss-Kahn (DSK), fostul director al Fondului Monetar Internaţional (PRAKASH SINGH / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
01.10.2012

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, ar fi fost angajat de Guvernul grec pentru a salva economia ţării de la colaps, relatează Daily Mail.

Economistul francez, în vârstă de 63 de ani, ar fi mers săptămâna trecută la Atena, pentru a se întâlni cu miniştrii eleni, scrie presa greacă.

Cariera lui Strauss-Kahn a fost zguduită de o serie de scandaluri sexuale, după ce a fost arestat în mai anul trecut, la New York, sub acuzaţia că ar fi încercat să violeze o cameristă. Procurorii au renunţat, însă, la acuzaţii, iar DSK s-a întors în Franţa, unde a fost vizat de acuzaţii similare din partea unei tinere scriitoare franceze. Cazul s-a prescris.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost inculpat în martie, în Franţa, pentru "complicitate de proxenetism în formă agravantă". El ar fi facilitat operaţiunea grupării infracţionale, în mod regulat.

Ancheta vizează organizarea unor petreceri sexuale în restaurante şi cluburi de swingeri din Paris, Washington, Madrid, Viena şi Belgia.

Magistraţii au pus deja sub acuzare, în actualul dosar, mai multe personalităţi locale şi există suspiciuni că directorul unei companii ar fi folosit banii firmei pentru organizarea petrecerilor sexuale.

Potrivit presei, Strauss-Kahn ar fi participat la petreceri într-un hotel din Paris cu şeful poliţiei din Lille şi cu şeful reţelei "Dodo la Saumure," care are saloane de masaj în Belgia.

DSK a fost acuzat şi de o prostituată belgiană că a violat-o. Femeia a revenit, însă, asupra declaraţiilor şi a spus că a fost vorba de "jocuri sexuale".

Considerat la un moment dat favorit la prezidenţialele din Franţa, fostul şef al FMI şi-a văzut viitorul politic distrus de acuzaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor