Dragnea se laudă cu creşterea economică pe Facebook. A urmat un "festival": Ne-am săturat de atâta bunăstare!

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a arătat extrem de mulţumit miercuri, pe Facebook, după ce Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii datele privind creşterea economică înregistrată în primul trimestru. Bucuria sa nu a fost însă împărtăşită de mulţi dintre cetăţenii care au comentat la postare.

Creşterea economică este de 5%! Deci prognoza noastră pe care s-a fundamentat bugetul din acest an a fost corectă. Cât a tunat şi a fulgerat Iohannis că e o tragedie, că sunt doar cifre pe hârtie şi că bugetul nu e realist. Fără să prezinte argumente serioase şi motivaţii.

Realitatea este cea publicată astăzi de către INS. Principala contribuţie la această creştere economică o au construcţiile şi investiţiile. Încă o dovadă că măsurile pe care le-am luat pentru cei din domeniul construcţiilor au fost corecte.

Conform datelor publicate astăzi de INS, în trimestrul I 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de trimestrul I 2018 cu 12,5%, cea mai mare creştere după criza economică din 2009. Ce o să mai spună propaganda acum? Un lucru e cert, programul de guvernare îşi arată în continuare eficienţa iar România merge înainte pe acest drum, în ciuda celor care fac tot posibilul să ne pună piedici!", a scris Dragnea.

Au urmat ironii şi critici din partea multe cetăţeni.

"Hahaaa! Institutul pe care aţi ţinut musai să-l treceţi în subordinea guvernului??? De ce? Ca să fie credibil?"

"Totul bine, numai că INS a intrat în subordinea primului ministru încă de anul trecut... Aşa că toate sunt roz: Inflaţia e la cote minime, euro la minimul istoric, investiţiile la cote maxime, românii se întorc în ţară, atragerea de fonduri europene depăşeşte orice imaginaţie, s-au inaugurat 3 spitale regionale, 1000 de km de autostradp sunt aproape gata, ce mai, totul e perfect...".

"Livake opreşte-te! Ne-am săturat de atâta bunăstare, ne-ai ridicat nivelul de trai atât de mult încât nu mai ajungem la el. Fiecare maşină are autostrada ei, pacienţii din spitale stau singuri în camere, copiii la şcoli stau câte unul pe o canapea, benzina este mai ieftină ca apa, pensionarii merg cu taxiul să-şi ridice pensiile iar medicamentele sunt mai ieftine ca aerul. Gata, ajunge! Ne-am sufocant de atâta bunăstare şi trândăvie. Vrem tacâmuri, calculatoare şi adidaşi!"

"Domnule Dragnea, creşterea din împrumuturile internaţionale, nu este o creştere reală. Plus că creşterea de 5% a veniturilor este depăşită de creşterea preţurilor, a monedelor Euro şi USD. Aceste costuri ne-au afectat. Dacă avem 2-3 rate în euro, pe lună se adaugă la costurile noastre 100-200 de lei doar din creşterea monedelor. Instabilitatea şi justiţia strâmbă afectează tot viitorul nostru".

"Bre, asta e creştere economică bazată pe cheltuieli mai mari la buget nu pe productivitate mai mare. Aţi dat mai mulţi bani la unii şi la alţii, bani care s-au dus în piaţă. Evident creşterea economică este anulată de inflaţia de 4-5%. Până la finalul anului, inflaţia va merge către 6%, iar la alimente va fi mai mare. Votanţii PSD se vor întreba (sau nu, depinde de gradul de inteligenţă) de ce au crescut preţurile. Ce le veţi răspunde? #nimic".

"Cât costă un litru de benzină? Dar un litru de motorină? Întreb pentru nişte români ce au la camera deputaţilor un preşedinte infractor/condamnat! Domnule Dragnea, nu toţi românii cărora vă adresaţi sunt asistaţi social ori pensionari pe care să-i transportaţi cu autocarele precum făcea idolul dumneavoastră Ceauşescu cu vacile care urmau să fie filmate ca să dea bine la televizor şi în rapoarte. Deci, cât costă litrul de motorină şi benzină acum în comparaţie cu 2017? Câte spitale aţi construit? Câţi km de autostradă aţi construit şi aţi dat în folosinţă?".

"Păi stai a crescut dar unde în preţuri ??? Salariile tot vai de ele sunt, dar alimentele de bază s-au scumpit groaznic ... cum să fie un kg de ceapă 5 lei ? Un kg de cartofi 5 lei??? Poate voi vă permiteţi noi nu prea , dintr-o alocaţie de 150 şi un salariu de 1200 de lei să întreţii o familie de 5 oameni nu prea funcţionează...".

"Treziţi-vă, oameni buni! Cum puteţi să îl credeţi pe acest infractor dovedit care a făcut bugetul (deşi nu avea nicio calitrate în acest sens) împreună cu alţi infractori poate să vă ofere o imagine corectă a creşterii economice? Când preţurile la cele mai ieftine produse au crescut, când Guvernul României se laudă că a putut să se împrumute cu 3 miliarde de Euro, când nu sunt autostrăzi, spitale, şcoli modernizate, cum puteţi să îl credeţi pe ăsta? Vă hrăniţi cu cifre? Nu trăiţi în România?"

"INS este politic boss vedem ce zic alea internaţionale că de la noi creştem cifrele pe hârtie în rest consum consum. Creştere 5 % inflaţie 4.5% rezultă canci creştere".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne