Dragnea: MDRAP va sprijini Primăria Capitalei pentru realizarea proiectului Esplanada

Liviu Dragnea, PSD (Epoch Times România)
Epoch Times România
12.02.2013

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat marţi că instituţia pe care o conduce va spijini Primăria Capitalei pentru realizarea proiectului Esplanada.

"Ministerul Dezvoltării Regionale doreşte să realizeze un parteneriat solid cu Primăria Capitalei. În ceea ce priveşte proiectul Espalanada, un proiect pe care domnul primar Sorin Oprescu îl are în vedere, ministerul nostru îl va sprijni şi în perioada imediat următoare, într-un timp rezonabil, o să-i transmit în mod oficial modul în care ministerul se implică în acest proiect şi ajută Primăria ca în acea zonă, care acum este plină de vegetaţie, să se dezvolte într-adevăr ceea ce a gândit domnul primar", a spus ministrul Dezvoltării Regionale.

Dragnea a mai precizat că nu a afirmat deocamdată că va transmite terenul aferent proiectului Esplanada municipalităţii. "N-am spus deocamdată că voi da terenul Primăriei. Am spus în schimb că proiectul Esplanada, pe care îl doreşte domnul primar, va fi sprijinit de ministerul nostru în orice formă. Deci decizia mea, pe care i-am comunicat-o domnului primar, a fost ca ministerul împreună cu Primăria să realizeze acel proiect. Că vom da terenul, că vom pune la dispoziţie terenul şi ne vom implica şi noi ca minister, într-un fel sau altul ministerul se va implica activ să sprijine Primăria pentru că acolo într-adevăr trebuie să se dezvolte o zonă importantă pentru Bucureşti", a spus Dragnea.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a arătat că municipalitatea urmează să prezinte proiectul ministerului. "În momentul ăsta strângem datele noastre să putem să le prezentăm, nu atât din punct de vedere tehnic, cât al aspectului. Doresc pe lângă parcul acela cu căprioare, de care vorbesc de ani de zile, să pot să dezvolt şi acea sală de concerte, dar nu orice fel de sală, ci una care într-adevăr să onoreze Bucureştiul", a adăugat Oprescu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a transmis în luna august a anului trecut o solicitare Guvernului pentru transmiterea terenului aferent proiectului Esplanada din proprietatea statului în cea a municipalităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor