Dragnea le cere judecătorilor să-l elibereze: "Stau de opt luni nevinovat în penitenciar"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Fostul şef al PSD Liviu Dragnea s-a prezentat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a încerca să obţină rejudecarea dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

"Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet. Nu am iniţiat acest recurs doar pentru că aş fi nevinovat, pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteţi casaţia. (...) Cred cu tărie în nevinovăţia mea", a declarat Dragnea în faţa instanţei, potrivit Mediafax.

La rândul său, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a susţinut şi ea că inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală.

Fostul lider PSD a apelat la două căi extraordinare de atac pentru a încerca să scape de puşcărie - un recurs în casaţie şi o contestaţie în anulare (care a fost respinsă deja pe 10 decembrie).

După dezbateri, judecătorii Înaltei Curţi au decis să amâne, pentru data de 21 ianuarie, o decizie privind recursul în casaţie.

Alţi inculpaţi din dosar - Floarea Alesu, fost director executiv al DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, şi Adriana Botorogeanu, secretara PSD - au depus de asemenea căi extraordinare de atac.

Reamintim că Dragnea a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica. Pe 27 mai, Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, care de fapt nu se prezentau, ci îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne