Dragnea le cere judecătorilor să-l elibereze: "Stau de opt luni nevinovat în penitenciar"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Fostul şef al PSD Liviu Dragnea s-a prezentat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a încerca să obţină rejudecarea dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

"Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet. Nu am iniţiat acest recurs doar pentru că aş fi nevinovat, pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteţi casaţia. (...) Cred cu tărie în nevinovăţia mea", a declarat Dragnea în faţa instanţei, potrivit Mediafax.

La rândul său, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a susţinut şi ea că inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală.

Fostul lider PSD a apelat la două căi extraordinare de atac pentru a încerca să scape de puşcărie - un recurs în casaţie şi o contestaţie în anulare (care a fost respinsă deja pe 10 decembrie).

După dezbateri, judecătorii Înaltei Curţi au decis să amâne, pentru data de 21 ianuarie, o decizie privind recursul în casaţie.

Alţi inculpaţi din dosar - Floarea Alesu, fost director executiv al DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, şi Adriana Botorogeanu, secretara PSD - au depus de asemenea căi extraordinare de atac.

Reamintim că Dragnea a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica. Pe 27 mai, Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, care de fapt nu se prezentau, ci îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.