Dragnea împarte banii statului în campanie: Ploaie de facilităţi pentru nordul Moldovei

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

A plouat cu promisiuni la Botoşani. Aflat pe scenă la un miting electoral desfăşurat la Casa de Cultură din oraş, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat o gamă largă de facilităţi pentru nordul Moldovei.

"De-aia mi-a şi plesnit coloana, când te ţii băţ aşa şi drept îţi mai plesneşte. Plecând de la ideea că această zonă are un PIB pe cap de locuitor de 27 mii de lei faţă de 44 mii de lei media naţională, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune. Este vorba de acordarea de 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural şi dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole. Cei care vor şi mai mulţi bani, pot merge până la 40.000 de lei şi le putem acorda garanţii pentru credite. Aici vorbim de izolarea termică şi energetică prin anvelopare şi tâmplărie termoizolantă, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajeră prin sisteme solare", a declarat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, programul se adresează persoanelor fizice şi va fi aprobat cât de curând prin ordonanţă de urgenţă şi nu are caracter de ajutor de stat.

"Alt element: schema de ajutor de stat pentru susţinerea dezvoltării zonelor celor mai defavorizate prin încurajarea investiţiilor şi a creării locurilor de muncă într-un context durabil. Vor fi sprijinite construcţiile pentru sănătate, industria alimentară, construcţiile turistice şi construcţiile de depozitare. Se vor finanţa următoarele programe: program pentru dezvoltarea afacerilor mici, ajutor de până la 200 mii de euro. Număr de beneficiar în prima etapă, 10 mii. Dacă se va atinge numărul de 10 mii, programul se va extinde. Centre de radioterapie pentru copii şi adulţi pentru perioada 2019 – 2020: 20 de centre. Centre multifuncţionale rurale, şi anume, dorim ca cetăţenii dintr-o comună să nu mai fie nevoiţi să meargă în reşedinţa de judeţ şi să punem în aceste centre pentru care se acordă până la 200 mii de euro, poşta, bănci, direcţiile agricole, reprezentanţii APIA sau ANAF, în aşa fel încât cetăţenii să meargă doar într-un loc la ei în localitate. Se pot acorda până la 25 milioane de lei pentru acest lucru", a precizat Dragnea.

Ştire în curs de actualizare.