Dragnea, huiduit în sală după discursul de la congresul PES din Madrid: "Afară cu corupţii!" [VIDEO]

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Europarlamentarul socialist Ana Gomes l-a huiduit, vineri, pe Liviu Dragnea, la finalul discursului susţinut de liderul PSD în cadrul Congresului PES de la Madrid, a dezvăluit Libertatea, care a publicat un material video cu momentul incidentului.

Preşedintele PSD a avut o intervenţie în limba română la Congresul Socialiştilor Europeni, fiind singurul care nu a vorbit într-una din limbile de mare circulaţie.

Potrivit publicaţiei citate, foarte puţini din sală şi-au pus căştile pentru a asculta traducerea, printre cei neinteresaţi numărându-se şi Frans Timmermans, candidatul PES la şefia Comisiei Europene.

"Voi începe să vorbesc în limba mea, pentru ca oamenii din ţara mea să înţeleagă", şi-a explicat Dragnea opţiunea.

În discursul său, liderul PSD a acuzat Dreapta că "a distrus Europa", a distrus "valori, speranţe şi destine" şi a chemat la "luptă" şi la "unitate" toate partidele socialiste.

În acelaşi timp, Dragnea făcut referire şi la situaţia din România.

"Salariul a crescut, pensiile au crescut. Am arătat că un guvern social-democrat poate face lucruri bune. PSD în România va câştiga alegerile", a precizat Dragnea.

La finalul discursului său, în timp ce cobora de pe scenă, liderul PSD a fost huiduit de eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia: "Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D".

Mesajul a fost adresat în spaniolă.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.