PSD va discuta luni cazul Shhaideh şi Plumb. „Privim cu îngrijorare"

Situaţia lui Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, acuzate că ar fi pus umărul la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman îi îngrijorează pe liderii PSD, care le consideră pe cele două drept extrem de capabile şi muncitoare.
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Conducerea PSD va analiza luni cazul vicepremierului Sevil Shhaideh şi ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, după ce DNA a demarat urmărirea penală în cazul primei şi solicită ridicarea imunităţii celei de a doua, a declarat la RFI preşedintele executiv al formaţiunii, Niculae Bădălău.

„Privim cu îngrijorare. Luni vom avea o discuţie la partid, în cadrul Biroului Permanent, în care vom analiza cu atenţie absolut toate datele”, a declarat Niculae Bădălău.

Întrebat dacă s-ar impune demisia celor doi miniştri - cerută deja de Opoziţie - Bădălău a răspuns: „Încă o dată, decizia este una politică şi se va lua în cadrul Biroului Permanent. Vom avea toate datele, deocamdată n-avem toate datele şi în urma unei discuţii, pentru că suntem un partid democratic, vom lua decizia”, declară el.

Bădălău a admis că există varianta ca PSD să le recomande celor două să ia o anumită decizie şi a ţinut să sublinieze că atât Plumb cât şi Shhaideh sunt nişte miniştri extrem de serioşi şi care au făcut "extrem" de multe lucruri bune.

„Da, există decizia, dar în acelaşi timp, aşa cum le cunosc eu şi pe doamna ministru Plumb şi pe doamna vicepremier Shhaideh, sunt nişte oameni, nişte miniştri extrem de serioşi, cu putere de muncă şi care au făcut extrem de multe lucruri bune. Asta-i şi cauza pentru care mă miră această acţiune, am rămas total surprins, fiind unul din miniştrii cei mai buni ai Cabinetului, cu o experienţă îndelungată. Nu uitaţi că doamna Plumb e la al treilea mandat de ministru, dacă nu mă înşel, doamna Shhaideh la al doilea mandat, secretar de stat, ministru în Guvernul Grindeanu, ministru în Guvernul Tudose, deci cu o experienţă vastă. Asta-i şi cauza pentru care am îndoieli vizavi de un act administrativ, pentru că am înţeles că despre asta-i vorba, că ar fi făcut greşeli pe un act administrativ”, a declarat Bădălău.

„Discuţia este pe două acte administrative, întocmite acum patru ani. La experienţa dânselor, eu sunt convins că au avut motivare şi au respectat procedurile corecte, pentru că-s doi miniştri foarte buni, cu experienţă vastă. Nu cred că cineva s-a hazardat într-un act administrativ, într-o Hotărâre de Guvern, să o dea total în contradicţie cu legea”, a susţinut social-democratul.

„Ţinând cont de experienţa dânselor, sunt convins că documentele au fost întocmite corect. E părerea mea. Acum, nimeni nu poate să spună vinovat sau nevinovat decât un judecător”, a adăugat Bădălău.

Reamintim că vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta viind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne