Dragnea are planuri mari: vrea să "modernizeze" serviciile. Interceptările ar putea fi preluate de o nouă instituţie

Preşedintele PSD Liviu Dragnea se pregăteşte de asaltul împotriva serviciilor de informaţii, inima aşa-zisului stat paralel cu care se luptă social-democraţii de când au ajuns la putere. Ceea ce Dragnea numeşte "modernizare", Opoziţia numeşte controlul absolut asupra ultimelor instituţii care mai stau în picioare în faţa PSD.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Schimbarea legislaţiei privind securitatea naţională trebuie "să purceadă rapid", a transmis sâmbătă, la finalul Comitetului Executiv Naţional, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am discutat astăzi ca schimbarea legislaţiei privind securitatea naţională să purceadă rapid şi acolo se va discuta şi despre posibilitatea înfiinţării acelei agenţii. Eu nu am o idee proastă despre înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Interceptare, adică o instituţie. Eu vreau să înceapă aceste dezbateri şi vreau să închidem, pentru că noi discutăm de nişte structuri care au ieşit din matcă. Trebuie să se modernizeze serviciile, trebuie să se modernizeze legile că sunt foarte vechi şi, dacă se va considera că e nevoie de acea agenţie (de interceptări - n.r.), dacă e oportună, o să o susţinem", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PSD a anunţat că, în cadrul CExN, s-a discutat despre analizarea activităţii directorului SRI, un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis.

"Astăzi, în grup, s-a discutat şi s-a cerut foarte ferm domnului Claudiu Manda (preşedintelui Comisiei parlamentare de control a activităţi SRI - n.r.) să analizeze cu celeritate, la Comisie, activitatea domnului director Hellvig în legătură cu ultimul protocol de care Comisia n-a fost informată", a afirmat Dragnea.

Dintr-un document discutat în cadrul şedinţei PSD, obţinut de Mediafax, reiese că PSD vrea înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări, o structură care "să scoată serviciile de informaţii şi ofiţerii lor din justiţie şi politică".

"Îmbunătăţirea legislaţiei pentru asigurarea unor servicii de informaţii în conformitate cu cerinţele statului de drept. Adaptarea prevederilor din legile siguranţei naţionale la nivelul celor din ţările puternic dezvoltate în acest domeniu. Reaşezarea activităţii serviciilor de informaţii în matca lor constituţională. Definirea clară a atribuţiilor structurilor de informaţii. Scoaterea serviciilor de informaţii şi a ofiţerilor serviciilor din justiţie şi politică. Înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări", se arată în documentul citat.

Termenul de implementare a proiectului de lege ar fi decembrie 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne