Dosarul Tel Drum. Adina Florea, acuzată că a încălcat legea când l-a cerut de la DNA

Adina Florea
Adina Florea (ziaruldeconstanta.ro)

Adina Florea - procuroare pe care Tudorel Toader a vrut-o musai la şefia DNA fără să fi reuşit însă să o impună - a încălcat Codul de procedură penală când a cerut (insistent) de la DNA dosarul Tel Drum, susţine jurnalistul Liviu Avram. În dosarul Tel Drum, reamintim, Liviu Dragnea este e urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

"Greu de crezut, nu? Nu: procurorul SS Adina Florea a cerut dosarul teldrum în baza unui denunţ ANONIM. Iar Codul de procedură penală spune că sesizările şi denunţurile trebuie semnate (art. 289 şi 290).

Iată cum justifică procurorul general Augustin Lazăr faptul că dosarul trebuie să rămână la DNA: „Soluţia a fost pronunţată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al DNA nu au nicio legătură cu faptele denunţate ANONIM (subl. mea) în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”.", scrie, pe Facebook, jurnalistul.

Reamintim că Secţia Adinei Florea a încercat în repetate rânduri să preia dosarul Tel Drum de la DNA. În final nu a obţinut decât o copie a acestuia, potrivit şefului interimar al DNA Călin Nistor.

Ieri, Procurorul general Augustin Lazăr a decis ca dosarul "Tel Drum", în care este urmărit penal liderul PSD Liviu Dragnea, nu va merge la Secţia de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), ci va rămâne la procurorii DNA.