Dosarul referendumului:Dragnea nu consideră incriminatoare probele prezentate până acum de DNA

Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie
Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie (Epoch Times România)
Epoch Times România
03.09.2013

Marţi, Liviu Dragnea a venit la sediul DNA, pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul privind organizarea referendumului din 2012.

Este a doua zi consecutivă când Liviu Dragnea vine la DNA pentru a studia materialul strâns de procurorii anticorupţie.

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), acesta a spus că, în declaraţiile martorilor din dosarul referitor la organizarea referendumului din 2012 şi pe care a reuşit să le citească până în prezent ,nu a gasit nimic incriminator.

Liviu Dragnea a precizat că, declaraţiile martorilor vorbesc despre organizarea referendumului, respectiv despre lucruri pe care le ştia şi pe care le-a făcut conform legii.

Dosarul Referendumului

Vicepremierul PSD, este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi organizat un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu , din 29 iulie 2012. Potrivit procurorilor DNA, acesta ar fi folosit 10 metode diverse în scopul fraudării votului. Printre aceste metode se regăsesc , votul multiplu, turismul electoral dar şi falsificarea de semnături.

Procurorii susţin că, obiectivul urmărit de Dragnea, era obţinerea unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, procent care ar fi garantat validarea acestuia.

La 6 septembrie, DNA anunţa începerea urmăririi penale faţă de Liviu Dragnea. Procurorii declarau că, au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012. Între persoanele acuzate, 49 sunt preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 sunt observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea.

În 16 iulie 2013, senatorul PPDD, Valer Marian, fost membru PSD, a depus un denunţ la DNA în care îl acuza pe vicepremierului Liviu Dragnea, de fraudarea referendumului din 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor