Dosarul Caracal. DIICOT a reţinut un bărbat acuzat că a violat-o pe Luiza

Luiza Melencu
Luiza Melencu (Internet)

Dosarul Caracal cunoaşte o nouă întorsătură de situaţie. Procurorii DIICOT au reţinut, joi, un bărbat acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă. Anunţul a fost făcut de Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit căreia, bărbatul reţinut astăzi a violat-o pe Luiza cu acordul lui Dincă.

"Procurorii DIICOT au reţinut un inculpat acuzat de infracţiunea de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul Caracal, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.

Astfel, la 14 aprilie, în jurul orei 12.00, după ce a răpit-o pe Melencu Luiza, Gheorghe Dincă a transportat-o la domiciliu, în scopul exploatării sexuale în interes personal, şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism. Făcea parte din anturajul lui Dincă şi era folosit la anumite munci în gospodărie. Inculpatul reţinut i-a cerut să îi permită şi lui să întreţină relaţii sexuale cu Melencu Luiza. Dincă a fost de acord şi cei doi, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, au violat-o pe tânăra lipsită de libertate", a declarat Giorgiana Hosu, citată de Ziare.com

Hosu a mai precizat că bărbatul reţinut pentru violarea Luizei Melencu este o persoană fără ocupaţie, fără venituri, fără domiciliu şi cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice. Presupusul violator nu este acuzat de complicitate la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă, susţine procuroarea.

"Doresc să precizez faptul că, bărbatul reţinut astăzi, autor al infracţiunii de viol în formă agravată, este o persoană fără ocupaţie, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculaţiile şi anume că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe.

Cu alte cuvinte, inculpatul reţinut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă", a mai afirmat Giorgiana Hosu.

Procurorul şef adjunct al DIICOT a mai precizat că "inculpatul va fi prezentat instanţei de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia".

Totodată, Giorgiana Hosu a susţinut că dosarul Caracal va fi finalizat până la sfârşitul anului.