Vlad Voiculescu: Rog jurnaliştii cărora le pasă de spitale şi de cheltuirea banului public să intervină

Fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu nu e deloc încântat de ultima iniţiativă marca PSD din domeniul sănătăţii - începerea unui proiect-pilot privind achiziţia centralizată de medicamente şi materiale sanitare.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

După patru ani de la primul "proiect pilot" privind achiziţia centralizată de medicamente şi materiale sanitare, după un an de când Ministerul Sănătăţii a demarat cele mai importante proceduri de acest tip iniţiate vreodată şi după şapte luni de guvernare PSD-ALDE, aflăm că "un comitet interministerial a stabilit începerea unui nou proiect pilot", a atras atenţia, indignat, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook intitulată "Redefinirea penibilităţii."

"Citesc cu interes că Guvernul Dragnea 2.0 (model Tudose) are o nouă mare realizare! Mai precis: "Un comitet interministerial a stabilit începerea unui proiect pilot privind achiziţia centralizată de medicamente şi materiale sanitare". Pare o idee bună, nu-i aşa? Dacă tot avem atâtea spitale de stat, de ce să nu negocieze Ministerul Sănătăţii aceste achiziţii în mod centralizat? De ce să nu pornim un proiect pilot, ba chiar Ministerul să aibă o unitate de achiziţii centralizate care să încheie acorduri cadru pentru toate spitalele din România? Şoc! Ministerul Sănătăţii are din 2013 o Unitate de Achiziţii Publice Centralizate. Tocmai pentru achiziţia de medicamente şi materiale sanitare. "Proiectul pilot" al domnului Tudose şi al domnului Bodog a fost pus pe picioare de Raed Arafat în 2013", a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit tehnocratului, unitatea a făcut câteva achiziţii centralizate şi apoi a fost blocată de acelaşi partid al aceloraşi domni Dragnea, Tudose şi Bodog, odată cu plecarea lui Arafat din Ministerul Sănătăţii.

"Nu au desfiinţat-o, este o obligaţie asumată de România, a fost lăsată însă să funcţioneze doar de formă... cu mare grijă să nu intre în domeniile unde se cheltuiesc banii serioşi: medicamente oncologice, antibiotice etc. În 2016 am demarat achiziţii centralizate în domeniile unde se cheltuiesc bani serioşi şi unde sunt probleme de corupţie, calitate sau nerespectări ale termenelor de livrare. Am spus public în a doua lună de mandat că vom face asta şi am trecut la treabă imediat după. După cum vă puteţi închipui, presiunile şi piedicile nu au fost puţine!", a punctat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a explicat că cele mai importante sunt achiziţiile de medicamente oncologice şi antibiotice... adică exact acolo unde se fac cei mai mulţi bani de către firmele prietene ale partidelor.

"Comunicatul de presă de la finalul mandatului care prezintă problema şi procedurile demarate îl găsiţi aici. Lista procedurilor iniţiate şi stadiul fiecăreia la 22.12.2016 o găsiţi aici. Rog jurnaliştii cărora le pasă de spitalele din România şi de cheltuirea banului public în sănătate să ceară stadiul fiecăreia dintre acestea. După 4 ani de la primul "proiect pilot", după un an de când Ministerul Sănătăţii a demarat cele mai importante proceduri de acest tip iniţiate vreodată şi după 7 luni de guvernare PSD-ALDE, aflăm că "un comitet interministerial a stabilit începerea unui proiect pilot privind achiziţia centralizată de medicamente şi materiale sanitare". Bună treabă!", a subliniat Vlad Voiculescu, adăugând hashtag-urile #ComiteteşiComiţii şi #MinciuniPSD.