Dodon: Poporul ar putea dărâma CCM-ul. Deputat PAS: Preşedintele îşi vede cariera politică ameninţată

Igor Dodon la întâlnirea cu judecătorii Curţii Constituţionale a Moldovei
Igor Dodon la întâlnirea cu judecătorii Curţii Constituţionale a Moldovei (facebook.com/Dodon Igor)

Cu cât se apropie mai mult de sfârşitul mandatului, Igor Dodon devine tot mai agresiv şi ameninţă direct instituţiile care arată un minim de autonomie, constată deputatul PAS Sergiu Litvinenco referindu-se la declaraţiile lui Igor Dodon precum că potrivit unor semnale Curtea Constituţională (CCM) ar reveni la genul de activitate de pe timpul lui Plahotniuc.

În cadrul emisiunii live pe Facebook „Preşedintele răspunde”, şeful statului a menţionat că nu-i place decizia CCM în privinţa creditului rusesc, dar dacă instituţia va merge în continuare pe această cale atunci nemulţumirea poporului va fi foarte mare.

„Îndeosebi dacă CCM va încerca să se implice în procesele democratice privind alegerile. Atunci nemulţumirea poporului va dărâma această Curte. Nu ştiu sub ce formă – juridică ori fizică, însă eu sper foarte mult să nu ajungem acolo”, a adăugat Igor Dodon.

În contextul dat, deputatul PAS a notat că vineri, şeful statului a ameninţat Curtea Constituţională care, pe bună dreptate, a oprit implementarea Acordului păgubos cu Federaţia Rusă, potrivit căruia cetăţenii R. Moldova ar fi putut restitui creditele luate de către persoane private de la băncile ruseşti.

În opinia lui Sergiu Litvinenco, preşedintele Dodon nu prea a fost văzut să lupte cu instituţiile capturate pe timpul lui Plahotniuc, iar acum când îşi vede cariera politică ameninţată, începe să dea semne de nervozitate.

„Îi amintim că nu există termeni de prescripţie pentru unele delicte şi că ameninţarea cu răfuiala fizică nu poate fi exonerată de niciun fel de imunitate”, a conchis deputatul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe