Doctorul Beuran, reţinut pentru 24 de ore. Acuzat că a luat 10.000 euro mită. De unde i se trage?

Mircea Beuran
Mircea Beuran (Epoch Times România)

Procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doctorului Mircea Beuran, acesta fiind acuzat că ar fi primit, în calitate de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, 10.000 de euro mită pentru a propune scoaterea la concurs a unui post de asistent la Universitatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii Bucureşti. Postul urma să fie primit de un medic de la un spital din Capitală.

"În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calităţile menţionate mai sus, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.", transmite DNA.

Procurorii mai informează că, astăzi, Mircea Beuran urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De unde i se trage?

Deputatul USR Emanuel Ungreanu, politician care a dezvăluit de-a lungul timpului numeroase nereguli în sistemul medical, susţine într-o postare pe Facebook că el l-a trimis la DNA pe medicul căruia Beuran i-ar fi pretins mită.

"Acum câteva săptămâni un medic m-a contactat şi a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obţine un post de asistent universitar.

Am trimis medicul să se adreseze DNA, procurorii susţin că au fapte şi probe că Beuran ar fi primit aceşti bani.

Să înfunde puşcăria dacă este vinovat!

Beuran şi Lucan nu îi reprezintă în niciun caz pe toţi medicii din România, foarte mulţi dintre ei sunt cinstiţi şi le datorăm respectul total pentru munca lor nobilă!" scrie, pe Facebook, Ungureanu.