Doctor, mesaj către ministrul Sănătăţii: "Dacă nu veţi face asta va fi catastrofal. Vom avea grijă să plătiţi!"

Camelia Roiu
Camelia Roiu (Captură video)

Camelia Roiu, medicul anestezist din cadrul Spitalului de Arşi din Bucureşti - care, în urmă cu câţiva ani, publica un film cu un pacient internat pe rana căruia colcăiau viermi, arătând astfel că drama Colectiv nu a fost un accident -, îi cere acum ministrului Sănătăţii să ia măsuri urgente pentru ca doctorii să nu mai fie infectaţi.

Mai exact, în condiţiile în care circa 15% dintre persoanele infectate sunt cadre medicale, Roiu îi atrage atenţia ministrului Costache că trebuie să testeze pacienţii care intră în spitale şi îl avertizează că, dacă nu face acest lucru, atunci când pandemia se va sfârşi, medicii vor avea grijă să-l facă să plătească.

Totodată, Camelia Roiu atrage atenţia că în spitale a început "delirul de putere", cu alte cuvinte informaţiilor li se pune capac, şi le cere medicilor să vorbească, înainte de a deveni ei înşişi victime.

Redăm postarea medicului Camelia Roiu:

"Tocmai acum, cînd vruseră şi liberalii să privatizeze tot, veni ăsta micu încoronat, microscopic şi fără creier să ne înveţe multe lucruri, printre altele, că o societate evoluată, cu respect suprem pentru viaţă şi individ, nu poate exista fără un sistem sanitar de stat puternic subvenţionat, consolidat în permanenţă, riguros şi standardizat.

Tot cu ocazia asta, mai aflăm de la dr Sandesc, preşedintele societăţii de ATI, că avem 2600 de paturi de terapie intensivă în toată ţara, dar că doar jumătate au ventilatoare. Păi, domnu doctor, din pixul cui s-au avizat ca paturi de TI? Ştiţi că, prin definiţie, terapia intensivă se ocupă cu susţinerea funcţiilor vitale, în principiu respiraţia şi circulaţia, aşa că patul fără ventilator e pat de odihnă, domnule doctor, nu pat de TI. Probabil că aşa, din pix, s-au făcut multe secţii de TI, că ştiţi cum e la noi, când există o personalitate medicală insuficient valorizată, îi facem din pix o secţie, cu tot ce scrie la lege, ce dacă în realitate n-avem nimic, nici măcar numărul de paturi de pe hârtie. Cam ăştia suntem, un sistem făcut din pix, o ţară făcută din pix.

Aud că deja a început prin spitale exercitarea delirului de putere prin hîrtii în care se interzice comunicarea publică a informaţiilor legate de activitatea medicală. Îmi pare rău că, atunci când am vorbit eu, medicii au tăcut. Dragii mei colegi, VORBIŢI, pentru că acum e chiar pe viaţă şi pe moarte! Mulţi dintre noi se vor îmbolnăvi, unii poate chiar vor muri, iar cei mai în vîrstă (şi nu numai) s-ar putea să ajungem să fim triaţi, ca în Italia sau să nu mai apucăm un ventilator disponibil, din alea numărate de Sandesc. Protejaţi-vă şi respectaţi-vă viaţa, demnitatea şi meseria! Sunteţi suverani în actul medical, pentru că răspundeţi individual, nu poate nimeni să vă impună lucruri.

E timpul să ne recîştigăm umanitatea şi respectul unii faţă de alţii, pacienţi şi doctori deopotrivă.
Domnule Costache, singura salvare este să testaţi toţi pacienţii care intră în spitale, indiferent dacă se încadrează sau nu în definiţiile voastre, indiferent dacă au sau nu simptomatologie, pentru că e logică pură, riscaţi să infectaţi tot personalul medical, cum s-a întîmplat deja. Or, la ora asta, resursa umană din spitale este echivalentă cu viaţa. Sunt singurii care vă pot îngriji şi salva.

Dacă nu veţi face asta va fi catastrofal şi, după ce se va fi sfârşit potopul, vă promit că ăştia care vom/ vor mai rămîne vom/ vor avea grijă să plătiţi pentru toată iresponsabilitatea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne