Dobrovie: Poate le explică Dăncilă investitorilor americani de ce îi aduce pe chinezi în sectoare strategice

Matei Dobrovie (Deputat PNL),
Matei Dobrovie (Deputat PNL), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Deputatul PNL Matei Dobrovie a remarcat ironic, joi, că dincolo de shopping, nu este clar ce va discuta premierul Viorica Dăncilă la întâlnirea din New York cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizată de Camera de Comerţ Româno - Americană.

"Poate le explică potenţialilor investitori americani cu această ocazie că avem o legislaţie predictibilă, cu nenumărate schimbări ale Codului Fiscal, cât de benefică este Ordonanţa 114 pentru mediul economic, cum rămâne cu exploatările de zăcăminte offshore din Marea Neagră, de ce România are cea mai mare inflaţie din UE şi mai ales de ce doreşte doamna premier investiţii chineze în sectoare strategice ale economiei noastre", a declarat Dobrovie.

Liberalul a afirmat că, la ultima "excursie" făcută peste Ocean, Viorica Dăncilă făcea politică externă pe persoană fizică.

"Prezentă la conferinţa AIPAC, Vasilica Viorica promitea mutarea ambasadei României în Israel de la Tel-Aviv la Ierusalim, invocând faptul că a fost impresionată, împreună cu guvernul şi poporul român de gestul preşedintelui american Donald Trump. Asta deşi în mod evident nu avea nicio atribuţie în acest sens. Întoarsă acasă, ea a dat înapoi privind ambasada, spunând că a fost doar o opinie personală, nu o poziţie în numele Guvernului. În rest 'Say Cheese!', că mare brânză nu va face Viorica peste Ocean!", a precizat Dobrovie.