Doar 2,1% din totalul terenurilor agricole din România au intrat în circuitul eco

Conferinţa ”AGRI-BUSINESS în profit”. În imagine,  Daniel Constantin
Conferinţa ”AGRI-BUSINESS în profit”. În imagine,  Daniel Constantin (Epoch Times România)

Paradoxal sau nu, în condiţiile în care hrana bio devine din ce în ce mai mult un trend, în România suprafeţele cultivate în sistem ecologic ocupă doar 2,1% din totalul suprafeţelor agricole ale României, potrivit unor declaraţii făcute joi de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la o conferinţă de specialitate.

Deşi în creştere cu 37% din 2010 până în prezent, ponderea suprafeţelor cultivate ecologic rămâne mică, însumând doar 290.000 de ha, a declarat ministrul, adăugând că există "spaţiu foarte mare pentru a ne dezvolta".

"Potenţialul acesta a fost văzut şi de oamenii de afaceri care vin şi investesc fonduri proprii, dar în egală măsură caută şi oportunităţi de finanţare, şi nu mă refer la mediul bancar, ci la fondurile europene nerambursabile pe care le avem la dispoziţie", a adăugat Constantin.

"Piaţa pentru produse bio, pentru agricultură ecologică, s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Aici nu mă refer numai la exporturi. Ştim foarte bine că acest concept s-a dezvoltat în România pentru că la început toate produsele pe care le fabricăm în această modalitate ecologică se exportau. Astăzi, pe lângă piaţa externă, care este într-o creştere extraordinară, sunt fericit să văd că şi pe piaţa românească produsele au o căutare foarte mare şi oamenii se orientează din ce în ce mai mult către astfel de produse, mai ales din perspectiva sănătăţii umane", a mai declarat Constantin, prezent la o conferinţă dedicată agriculturii bio organizată joi, la Indagra, de Camera de Comerţ Italiană pentru România, în colaborare cu Ambasada Italiei la Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne