DNA: Percheziţii la sediul Ministerului Educaţiei vizând un proiect POSDRU

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Flori Mladin
13.10.2014

Luni, la sediul Ministerului Educaţiei au loc percheziţii efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ancheta vizând proiecte POSDRU derulate de minister.

Gabriel Ispas, secretar general adjunct în Ministerul Educaţiei, a declarat pentru hotnews.ro că sunt vizate proiecte POSDRU derulate de minister în perioada 2008-2011.

"Ministerul Educaţiei cooperează şi va pune la dispoziţie toate documentele cerute de anchetatori", a declarat Ispas fără să dea alte detalii despre anchetă.

Potrivit Agerpres, procurorii DNA efectuează percheziţii în birourile Unităţii de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă şi în birourile Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.

Procurorii ridică documente, calculatoare şi alte mijloace de stocare, în legătură cu derularea proiectului POSDRU/8/2.2/S/3-ID.2194 - "Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I. Programe integrate pentru creşterea accesului la educaţie şi a nivelului educaţional al copiilor din comunităţile defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008-2009" - Axa prioritară 2 - "Învăţare pe tot parcursul vieţii", DMI 2.2 - "Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii", conform sursei citate.

În context, asistenţa financiară nerambursabilă este evaluată la 15.929.018 lei, conform Agerpres. Mai multe indicii dau de inţeles procurorilor că nu există documente justificative pentru cheltuielile efectuate şi pentru cererea de rambursare depusă, şi că în prezent documentele din acest proiect sunt refăcute, mai menţionează sursa.

În acest dosar s-a început urmărirea penală in rem şi până în momentul de faţă nu a fost pusă nicio persoană sub învinuire, conform Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor