DNA continuă lupta. Lider de sindicat, trimis în judecată pentru corupţie

Liderul Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine ajunge în faţa instanţei pentru corupţie.
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
12.04.2016

Preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, au anunţat marţi procurorii DNA.

Dosarul liderului sindical a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză, respectiv sechestrul asupra unui imobil ce aparţine inculpatului.

"În perioada 2007 - 2012, inculpatul Andrei Marcel, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Sibiu mai multe declaraţii inexacte în sensul declarării unor suprafeţe de teren mai mari decât cele reale, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă.

Concret, inculpatul a completat în mod inexact cererile de solicitare de sprijin în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă, incluzând cu rea credinţă suprafaţa de teren de 366,51 ha, rezultată dintr-un contract de concesiune încheiat cu Agenţia Domeniilor Statului – Sibiu desfiinţat în anul 2005, urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

În perioada respectivă, inculpatul a primit în total suma de 376.396,24 lei ce reprezintă fonduri nerambursabile. În cauză, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Sibiu s-a constituit parte civilă cu suma totală de 449.779,13 lei", se arată într-un comunicat remis de agenţia anticorupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor