DNA confirmă: A deschis dosar penal pentru bătaia de joc de la votul din Diaspora

Cozi în diaspora (arhiva)
Cozi în diaspora (arhiva) (George Creţu)

Procurorii anticorupţie confirmă, oficial, că au deschis un dosar penal vizând neregulile de la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii din afara graniţelor ţării la alegerile pentru Parlamentul European şi la Referendumul desfăşurate la data de 26 mai 2019.

Dosarul ar fi fost deschis după ce la Parchetul de pe lângă Înalta Curte s-au primit peste 40 de plângeri.

Redăm comunicatul DNA:

"Ca urmare a solicitărilor formulate de reprezentanţi ai mass media şi având în vedere interesul public major suscitat de tematica solicitărilor respective, pentru o corectă informare a opiniei publice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii din afara graniţelor ţării la alegerile pentru Parlamentul European şi la Referendumul desfăşurate la data de 26 mai 2019.

Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul D.N.A a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală", transmite DNA.

Reamintim că pe 26 mai mii de români au stat ore în şir la cozi la secţiile de votare în străinătate pentru a vota. Mulţi dintre ei nu şi-au putut exercita însă acest drept, la ora 21 secţiile de votare închizându-li-se în nas deşi stătuseră cu orele să aştepte. În alte secţii, tabletele au încetat să funcţioneze brusc. Conform relatărilor, s-a ajuns la tensiuni extreme, după ce Guvernul şi BEC au refuzat să prelungească programul de votare.

Din mărturiile participanţilor la vot şi observatorilor, se pare numărul de secţii a fost insuficient, la fel numărul de ştampile. Mai mult, conform presei, PSD şi UDMR au sabotat în mod premeditat procesul electoral din diaspora prin faptul că, deşi au desemnat reprezentaţi în secţii de votare din afara ţării, ulterior nu şi-au mai trimis oamenii desemnaţi la faţa locului, absenţa lor îngreunând în mod semnificativ votarea şi generând cozile uriaşe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne