DNA a pus sechestru pe bunurile deputatului Florin Popescu

Florin Popescu
Florin Popescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
29.04.2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sechestru pe casa deputatului Florin Popescu şi pe casa părinţilor săi, deputatul fiind acuzat că ar fi primit 70 de tone de pui pentru campania din 2012.

Deputatul Florin Popescu a afirmat, marţi, la ieşirea de la DNA, că procurorii anticorupţie l-au chemat pentru a-i aduce la cunoştinţă că i se instituie sechestrul asigurător pe casa lui şi pe cea a părinţilor săi.

Acesta a fost citat să se prezinte marţi la sediul DNA în dosarul în care este acuzat că a cerut administratorului unei firme cca 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le oferi cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Deputaţii din Comisia juridică au dat luni aviz negativ la cererea în cazul deputatului Florin Popescu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit ca raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a lui Florin Popescu să fie discutat în plen marţea sau miercurea viitoare, iar votul să se desfăşoare pe 7 mai.

După ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, Florin Popescu a afirmat că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui şi că acuzaţiile nu se referă la luare de mită, ci la trafic de influenţă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 23 aprilie, că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa a unui partid politic, în prezent deputat, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, cu scopul de a obţine foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor