DN 7, blocat de o avalanşă. Autostrada Arad - Timişoara şi alte şosele, închise din cauza zăpezii

(CESAR MANSO/AFP/Getty Images)
Liviu Şerbănescu
09.12.2012

Drumul Naţional 7 a fost închis din cauza producerii unei avalanşe şi mai multe drumuri naţionale, precum şi autostrada Arad - Timişoara au fost închise duminică dimineaţă, din cauza zăpezilor abundente. Peste 21 de drumuri din 11 judeţe au fost acoperite de zăpadă.

La ambele capete ale autostrăzii, poliţiştii direcţionează toate autoturismele din trafic către ieşirile spre drumuri naţionale, pentru că autorităţile să poată degaja drumul, de zăpada depusă în ultimele ore.

Autorităţile au anunţat că acţionează cu materiale antiderapante pe DN 59C de la Jimbolia spre Sânicolau Mare şi pe DN 6 (Cenad-Frontiera Cenad).

Din cauza unor avalanşe de zăpadă, pe DN 7A, între Săliştea şi Mălăia, a fost blocată total circulaţia, iar două autoutilaje acţionează pentru îndepărtarea zăpezii căzute pe carosabil.

Tot pe DN 7A, între Voineasa şi Vidra circulaţia se desfăşoară pe jumătate de drum, iar pe DN1, la Nistoreşti, în judeţul Prahova, drumul este blocat după ce un copac a căzut, la kilometrul 114.

Viscolul puternic le-a adus probleme şi şoferilor care au avut de trecut prin Pasul Tihuţa, unde nouă utilaje de dezăpezire au acţionat pe un tronson de 30 de kilometri, dar vântul puternic aduce zăpada înapoi pe şosea.

Vremea va continua să se înrăutăţească şi meteorologii anunţă viscol şi ninsoare abundentă până la închiderea urnelor. În mai multe zone din vestul ţării, temperaturile au coborât până la -12 grade Celsius.

Noapte de coşmar a fost şi în Pasul Tihuţa, unde a nins puternic şi a viscolit, iar stratul de zăpadă depăşeşte deja 10 centimetri.

S-au înregistrat probleme şi la Suceava, unde pe centura de ocolire a oraşului au fost blocate mai multe tiruri.

România se află sub cod galben de precipitaţii abundente, ninsori şi vânt puternic până la ora 20.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor