Directorul Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalny, arestat în faţa casei sale

Kremlin
Kremlin (Alexander Nemenov/Getty Images)

Roman Rubanov, directorul Fundaţiei Anticorupţie patronate de liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a fost arestat în faţa casei sale marţi dimineaţă, potrivit unei declaraţii postate pe Twitter.

Arestul survine după ce Navalny însuşi a primit o sentinţă de 20 de zile de detenţie pentru organizarea de demonstraţii naţionale fără autorizaţie.

Aliatul său apropiat, Leonid Volkov, cât şi liderii care coordonează campania naţională electorală a lui Navalny sunt şi ei în puşcărie.

Mandatul de arestare pe care Rubanov l-a postat pe Twitter susţine că acesta este căutat din cauză că a ratat un termen de retragere de pe YouTube a unui video care îl acuza pe oligarhul Alisher Usmanov de mituire.

Un tribunal din Moscova a hotărât pe 11 august că fundaţia lui Navalny trebuie să îndepărteze materialul video care susţinea că Usmanov a dat mită premierului rus Dimitri Medvedev o casă valorând 83 de milioane USD.

Navalny şi echipa sa au precizat că nu vor retrage materialul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe