Dionis Cenuşă, despre lipsa de empatie în cazul Brăguţa: Fără toleranţă, degradarea morală a moldovenilor va continua

Emoţiile agresive gata să sfâşie o victimă stinsă din viaţă servesc regimului politic, subordonat PDM, care şi prin intermediul acestui fapt vrea să-şi lărgească cercul de susţinători, afirmă analistul politic.
Dionis Cenusa, analist politic "Expert-Grup"
Dionis Cenusa, analist politic "Expert-Grup" (Facebook.com/dionis.cenusa)

În contextul decesului lui Andrei Brăguţa în penitenciar, analistul politic din Republica Moldova Dionis Cenuşă consideră că lipsa unei minime empatii din partea publicului dar şi cruzimea verbală faţă de o persoană decedată, care mai avea şi dizabilităţi, trebuie să trezească îngrijorări grave. Mai mult, expertul atenţionează că moralizarea opiniei publice ar fi o necesitate urgentă, la fel ca şi moralizarea politicii.

”A fost demonstrat, iar cei din sistem se autosesizează, că decesul a survenit în circumstanţe violente. Acestea au fost provocate sau facilitate de acea mână de oameni, plătită din bani publici pentru a proteja pe fiecare cetăţean în parte, şi nu pe cineva anume”, comentează politologul pe pagina sa de socializare.

În opinia lui Cenuşă, cazul tânărului decedat în penitenciar aruncă o lumină peste faţa reală a unei bune părţi a societăţii, în care se dezrădăcinează anumite trăsături umane precum solidaritatea şi compasiunea. ”Atât biserica cât şi statul poartă o responsabilitate pentru aceste semne de dezumanizare a opiniei publice a multor cetăţeni.”

”Emoţiile agresive gata să sfâşie o victimă, stinsă din viaţă, servesc regimului politic, subordonat PDM, care şi prin intermediul acesta vrea să-şi lărgească cercul de susţinători. Socialiştii la fel au de câştigat pentru că reacţia dură a opiniei publice la cazul lui Brăguţa îl stimulează pe Dodon să exploateze doza considerabilă de intoleranţă din societate pentru a ataca în viitor minorităţile sexuale care, potrivit unor voci, trebuie tratate în spital”, a adăugat expertul.

Dionis Cenuşă notează că trebuie invocate valorile europene, deoarece promovează drepturile omului, atât de necesare în practică în R. Moldova. Acestea urmează a fi predate la grădiniţă şi şcoală şi impuse ca drepturi pozitive, pe care statul trebuie să le asigure pentru orice individ.

În concluzie, analistul politic precizează că, fără toleranţă, degradarea morală a populaţiei Moldovei va continua, iar în condiţii de absenteism moral nici politica nu poate fi resuscitată/renovată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe