DIICOT vine cu informaţii oficiale în cazul Alexandra. Dincă cercetat pentru omor calificat

Alexandra Măceşanu
Alexandra Măceşanu (Internet)

DIICOT confirmă, printr-un comunicat de presă, că în urma analizelor de laborator efectuate asupra probelor a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceşanu, lucru care a fost comunicat familiei acesteia.

De asemenea, procurorii de la crimă organizată informează că urmărirea penală "continuă cu certitudine, între altele şi pentru infracţiunea de omor calificat".

Redăm comunicatul DIICOT:

"DIICOT continuă activităţile începute în ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinţei inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunii de omor, criminalişti şi poliţişti din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceşanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanţi ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis şi raportul specialiştilor conţinând aceleaşi date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare în regim de urgenţă, conform dispoziţiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea şi funcţionarea DIICOT şi art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările şi completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informaţie confidenţială în cadrul urmăririi penale, ci este o informaţie de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată şi neîntârziat anunţată, din respect şi compasiune faţă de suferinţa pe care o resimte, având în vedere şi solicitarea acesteia în acelaşi sens, respectiv de a nu lua cunoştinţă din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele şi pentru infracţiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităţilor din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declaraţie de presă şi nu în ultimul rând, transmitem Condoleanţe familiei îndurerate!", transmite instituţia.

Comunicatul DIICOT vine în condiţiile în care vineri seara în presă a apărut pe surse informaţia că rezultatul testelor ADN efectuate de Institutul de Medicină Legală au indicat că, în proporţie de 99%, oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei.

În plus, unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, a transmis şi el că ministrul Justiţiei le-a confirmat părinţilor Alexandrei moartea fiicei lor.

Mai trebuire precizat că după analizarea probelor ridicate de la Gheorghe Dincă, în acest moment, există informaţii aproape certe despre trei victime, au relatat surse judiciare pentru Ziare.com. Reamintim în context că, de altfel, Dincă a recunoscut, la sfârşitul săptămânii trecute că a ucis-o şi pe Luiza, o fată de 18 ani dispărută în urmă cu 3 luni. Totodată, Dincă a fost audiat şi în cazul unei a treia crime.

Mai mult, surse apropiate anchetei susţin că există indicii că încă 20 de dispariţii ar putea avea legătură cu Gheorghe Dincă, fiind efectuate cercetări amănunţite, în acest moment, legate de posibila ucidere a încă 20 de fete, arată publicaţia citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne