Diferenţe tulburătoare la Evaluare. O elevă intră în stare de şoc după ce ia 6. La contestaţie, lucrarea e cotată cu 10

Elevi la examen
Elevi la examen (abcjuridic.ro)

Rezultatele la Evaluarea Naţională de anul acesta au fost o sursă „generoasă” de emoţii şi stres pentru elevi. Aceasta şi din cauza profesorilor care au corectat lucrările, existând cazuri în care nota iniţială era mult sub nivelul răspunsurilor date. Este şi cazul unei fetiţe din Gorj, considerată unul dintre cei mai buni elevi din localitate. Copila a primit nota 6 la proba de matematică, deşi ştia că făcuse lucrarea bine, iar acest lucru i-a provocat un şoc, informează Digi24.

Părinţii fetei au fost nevoiţi să îi administreze calmante de teamă să nu facă semi-pareză. Fapt este că aceştia au depus contestaţie, iar la recorectare eleva a primit nota 10.

Într-o situaţie asemănătoare s-a aflat şi un coleg al fetei, a cărui lucrare la aceeaşi probă de la Matematică a fost cotată iniţial cu nota 2.20 iar la recorectare să fie notată cu 7.90. Cei doi sunt din localitatea Bălteni dar lucrările lor au fost corectate de profesori din Dolj.

Potrivit sursei citate, Constantin Deaconescu - directorul Liceului Bălteni, căruia îi este arondată Şcoala din satul Peşteana Jiu unde învaţă fetiţa - s-a arătat revoltat şi spune că după o astfel de greşeală, profesorii corectori ar trebui daţi afară din învăţământ.

Au mai existat situaţii de acest gen şi în Bucureşti, unde un elev din Sectorul 5 a înaintat cu peste două mii de poziţii în clasamentul pe Capitală în urma contestaţiei, dar şi în Braşov, unde au fost înregistrate în urma contestaţiilor diferenţe de peste 3 puncte obţinute de absolvenţi.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării susţin că notele finale de anul acesta nu mai pot fi modificate dar că au în plan pregătirea mai bună a cadrelor didactice care verifică lucrările.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne