Diaconu: Ungaria îl ascunde pe Marko Attila pentru a împiedica dezvăluirea reţelei retrocedărilor ilegale

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu
Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, acuză Guvernul ungar condus de Viktor Orban că îl ascunde şi îl protejează pe deputatul UDMR Marko Attila, în privinţa căruia Parlamentul României a votat încuviinţarea arestării preventive, motivul fiind acela de a împiedica dezvăluirea reţelei retrocedărilor ilegale patronată de Budapesta.

"Cazul deputatului infractor Marko Attila este unul de siguranţă naţională, nu doar unul de corupţie, şi de aceea este protejat de statul maghiar. Budapesta va face tot posibilul să nu-l predea pe nepotul lui Marko Bela justiţiei române de teamă că acesta va dezvălui reţeaua de influenţă şi de retrocedări pe care Ungaria o controlează pe teritoriul României", a declarat Bogdan Diaconu.

Deputatul susţine că Marko Attila este, de fapt, personajul cheie de la care anchetatorii pot afla nu doar dedesubturile cazului în care este anchetat în prezent, ci şi întreaga desfăşurare a retrocedărilor ilegale pe filieră maghiară care a atins în România proporţii înspăimântătoare.

Acesta fiind contextul, Bogdan Diaconu consideră că pasivitatea autorităţilor române în faţa dispariţiei lui Marko Attila din România şi a protecţiei acestuia de către Ungaria este de neacceptat.

"În cazul deputatului infractor de la UDMR, România se dovedeşte nu un stat slab, ci un stat inexistent. Semnalul pe care Budapesta îl dă în România prin protejarea lui Marko Attila este acela că reţeaua de furat proprietăţi româneşti în beneficiul Ungariei poate funcţiona nestingherită de nimeni pentru că responsabilii au şansa să scape oricând peste graniţă dacă sunt identificaţi de justiţie", a subliniat preşedintele PRU.

În cazul deputatului infractor de la UDMR, România se dovedeşte nu un stat slab, ci un stat inexistent. Semnalul pe care Budapesta îl dă în România prin protejarea lui Marko Attila este acela că reţeaua de furat proprietăţi româneşti în beneficiul Ungariei poate funcţiona nestingherită

În opinia acestuia, Ungaria devine astfel statul protector al infractorilor care fură în beneficiul său, ceea ce asigură nu doar continuitatea înstrăinărilor de proprietăţi din Transilvania în avantajul Budapestei, ci şi omerta asupra modalităţilor şi dimensiunilor de desfăşurare a acţiunii de rapt teritorial românesc.

"Dacă statul român nu demarează procedurile de extrădare a lui Marko Attila justiţia din România nu va mai fi credibilă, iar încrengătura maghiară de expoliere a statului român va continua sub protecţia personală a lui Viktor Orban, dând semnalul că România nu mai este un stat suveran, ci un stat şvaiţer" a concluzionat Bogdan Diaconu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne