Scandalul UDMR vs CSM-ÎCCJ. Bogdan Diaconu pune tunurile pe formaţiunea maghiară

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu
Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a denunţat în termeni duri criticile lansate recent de UDMR la adresa Curţii Supreme şi CSM, subliniind că maghiarii sunt şocaţi că le-a venit şi lor rândul să răspundă în faţa justiţiei şi nu se mai pot prevala de misiunea lor apostolică care include furturi, retrocedări ilegale, spionaj pentru puteri străine şi trădare de stat.

"UDMR continuă strategia foarte proastă de a nega orice corupţie în rândurile sale în ciuda dovezilor tot mai numeroase şi a unor decizii judecătoreşti definitive în acest sens. UDMR se dovedeşte astfel a fi o formulă politică nu doar ilegală, ci şi revolută, anchilozată în repetiţia aceleiaşi plăci stricate că liderii UDMR sunt puri şi nevinovaţi şi că cineva are un dinte împotriva lor", a declarat marţi seară, pentru Epoch Times, Bogdan Diaconu.

În opinia preşedintelui Partidului România Unită, maghiarii de la UDMR nu deplâng pierderea libertăţii de expresie, ci, mai degrabă, "dispariţia libertăţii de a fura de care a beneficiat timp de 25 de ani."

"Liderii UDMR sunt şocaţi că le-a venit rândul şi că nu se mai pot prevala de misiunea lor apostolică maghiară de a apăra drepturile minorităţii lor care s-a rezumat la furturi, retrocedări ilegale, spionaj pentru puteri străine şi trădare de stat", a acuzat deputatul Bogdan Diaconu.

După ce Kelemen Hunor a declarat sâmbătă că fostul ministru UDMR Nagy Zsolt a fost condamnat pe nedrept în dosarul privatizărilor strategice, pentru că nu există nicio dovadă împotriva sa, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară care urmează să stabilească dacă aceste afirmaţii au fost de natură să aducă atingere independenţei justiţiei.

Decizia CSM a stârnit o reacţie dură din partea UDMR. Secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, a transmis că formaţiunea maghiară consideră ancheta CSM drept"nefondată şi de neînţeles", în contextul în care Kelemen Hunor nu a pus niciun fel de presiune asupra vreunei instanţe, ci doar a uzat de libertatea sa de expresie, care, prin acest demers este pusă sub semnul întrebării.

"Nu vom rămâne în tăcere când cineva este pe nedrept condamnat şi aruncat în închisoare, când în această ţară are loc un proces de renaţionalizare, la fel cum nu vom rămâne în tăcere nici când vreunul din politicienii noştri este tras la răspundere de către DNA pentru o decizie la adoptarea căreia nici măcar nu a fost prezent, nu a luat parte.

Şi nu vom rămâne în tăcere nici când politicianul UDMR este cercetat de terorism şi nici dacă vom constata că suntem supuşi unor abuzuri pentru simpla intonare a unui imn sau folosirea simbolurilor noastre naţionale", a subliniat secretarul general al UDMR.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne