Derapajul Vioricăi Dăncilă la adresa românilor din diaspora generează o pagină de internet: "ăştia.ro"

Români din diaspora
Români din diaspora (Dana Hering)

După ce candidata PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a stârnit un val de indignare în spaţiul public folosind în cadrul unei conferinţe de presă apelativul „ăştia” atunci când vorbea despre românii din diaspora, comunitatea Diaspora.Ro a avut o idee inedită: a înregistrat domeniul paginii de internet "ăştia.ro".

Potrivit Registrului de Domenii din România RoTLD, pagina de internet "ăştia.ro" a fost înregistrată miercuri de către o persoană fizică şi are valabilitate de un an, informează Mediafax.

Accesând adresa de internet "ăştia.ro", utilizatorul este redirecţionat către site-ul diaspora.ro, care prezintă informaţii şi ştiri de interes pentru comunităţile de români stabiliţi în afara ţării.

"În comunitatea Diaspora Ro este disponibil şi Social Network, creat şi gândit exclusiv pentru românii din afara graniţelor ţării. Aici îşi pot spune părerile, cere ajutor, interacţiona, oferi ajutor altor români sau a beneficia de resursele noastre legale, avocaţilor etc.", se arată în descrierea platformei online.

Reamintim declaraţia şefei PSD care a stârnit dezaprobarea opiniei publice:

"Ce a făcut [Iohannis - n.r.] pentru români, ca să îi aducă acasă? (...) Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulţi români, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre ce o să facă pentru ca ei să vină în ţară".