Deputatul Ştefan Gaţcan a trecut de la PSRM la Pro Moldova. Veaceslav Negruţa: Migraţia lor e deja o tradiţie

Panou electoral cu poza lui Ştefan Gaţcan
Panou electoral cu poza lui Ştefan Gaţcan (facebook.com / Ştefan Gaţcan)

Partidul Socialiştilor a rămas fără un deputat după ce medicul Ştefan Gaţcan, cel care a fost ales în circumscripţia uninominală Hînceşti cu o zi înainte de declararea stării de urgenţă în Republica Moldova din cauza răspândirii virusului Wuhan şi plasarea în carantină a unei localităţi din acea circumscripţie, a părăsit fracţiunea şi a aderat la noul partid politic „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, finul lui Plahotniuc.

„Cu regret, în aceste câteva luni de parlamentar al majorităţii parlamentare, în plină pandemie şi criză fără precedent în sistemul medical, constat o lipsă totală de progres şi de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical şi regret că vocile multor specialişti veritabili nu sunt auzite. Am ajuns să-mi fie ruşine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament.

Echipa Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut o şansă unică de a rezolva problemele oamenilor şi a salva ţara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greşeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj şi chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detaşez de aceste acţiuni care depăşesc interesele cetăţenilor şi ale statului”, se arată în mesajul de pe contul de socializare a lui Gaţcan.

Punctând că nu vrea să-şi dezamăgească alegătorii, deputatul a specificat că va continua realizarea promisiunilor electorale nu alături de echipa PSRM din Parlament, ci împreună cu noul partid politic „Pro Moldova”.

„Sunt profund impresionat de curajul, abnegaţia şi forţa cu care noul partid politic „Pro Moldova” se luptă pentru interesele cetăţenilor şi ţării, iar ultimele acţiuni şi iniţiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin. Astfel, Declar că părăsesc fracţiunea PSRM din Parlament şi mă alătur grupului parlamentar „Pro Moldova”, a adăugat parlamentarul.

În acest context, expertul economic de la Transparency Internaţional Moldova Veaceslav Negruţă a menţionat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „după ce săptămâna trecută a testat lumea de minte, distribuind fake despre covid, acest deputat testează govID pe bune. Că nu prea seamănă a fake şi de astă dată (deşi e semnată în zi de duminică - că în duminici se face târgul), adică fake ar fi trebuit să fie apariţia acestora în parlament, dar migraţia lor - deja e o tradiţie. Chiar dacă misterioasă şi plină de ospitalitate oferită imediat”.

„Acum aţi înţeles cine a câştigat alegerile de la Hânceşti? Râdem, glumim, dar nu ieşim de pe teritoriu (cel puţin până în august)”, a comentat cofondatorul watchdog.MD Valeriu Paşa.