Deputaţii PAS cer demisia lui Ciocoi. A ofensat veteranii, muşamalizând agresiunea armatei ruse în războiul de pe Nistru

Ciocoi crede că Rusia a salvat Moldova în 1992, Gaiciuc elogiază mercenarii din Donbas, iar Dodon justifică anexarea Crimeei. „Mai are cineva dubii pentru cine lucrează acest guvern?”, se întreabă deputatul Popşoi.
Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a R. Moldova
Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a R. Moldova (gov.md)

Deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au cerut, luni, 10 februarie, demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi pentru că „a dezonorat memoria celor care şi-au dat viaţa apărând independenţa şi integritatea teritorială a ţării”.

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău, deputatul PAS Mihai Popşoi susţine că prin declaraţiile lui iresponsabile, Ciocoi a ofensat veteranii războiului de pe Nistru, sfidând adevărul şi muşamalizând agresiunea armatei ruse.

„Ciocoi crede că Rusia ne-a salvat în 1992, Gaiciuc elogiază mercenarii din Donbas drept patrioţi adevăraţi, iar Dodon justifică anexarea Crimeei şi o consideră parte a Federaţiei Ruse. Mai are cineva dubii pentru cine lucrează acest guvern?”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul deschiderii sesiunii de primăvară a Parlamentului, Mihai Popşoi a ţinut să sublinieze în discursul său că Republica Moldova este tot mai izolată pe plan internaţional din cauza politicilor iresponsabile ale actualei guvernări Dodon faţă de angajamentele externe ale ţării.

„Politica internaţională dezechilibrată promovată de această guvernare, unde preocuparea principală este strângerea relaţiilor cu Rusia şi ignorarea totală a raporturilor cu Occidentul (mimarea reformelor, mai ales a justiţiei şi atacurile asupra mass mediei independente), dar mai ales lipsa oricărui progres în relaţia cu vecinii noştri direcţi, România şi Ucraina duc spre faptul că noua majoritate parlamentară nu are niciun dram de credibilitate în Occident”, a concluzionat vicepreşedintele Parlamentului moldovean.

Aflându-se în satul Ustia, raionul Dubăsari, la una din întâlnirile sale cu oamenii, şi liderul Platformei DA a cerut demisia neîntârziată a lui Aureliu Ciocoi, „pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin declaraţiile sale iresponsabile, sinonime cu trădarea de patrie”.

Sute de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat sâmbătă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău apoi au mers şi la Ministerul de Externe, unde au cerut demisia ministrului, Aureliu Ciocoi. Aceştia au scandat: „Noi v-am votat, voi ne-aţi trădat!”, „Prea mulţi dintre voi au trădat acest popor!”, „Pe români nu-i mai vreţi fraţi. La Moscova vă închinaţi!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe