Deputaţii jurişti dau undă verde pentru reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea

Ajuns protagonist de dosar penal şi cu imunitatea la mâna colegilor parlamentari, Cristian Rizea declară că ceea ce i se întâmplă are legătură cu faptul că şi-a dorit să candideze la Primăria sectorului 5.
Cristian Rizea
Cristian Rizea (Facebook)

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat, luni, undă verde atât pentru reţinerea cât şi pentru arestarea deputatului PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Reamintim că Rizea, fost aspirant la Primăria Sectorului 5, condusă până nu de mult de fostul PSD-ist Vanghelie, urmărit şi el penal tot pentru luare de mită, este acuzat că a primit de la un afacerist 300.000 euro pentru a interveni la RAPPS şi la primăria comunei Chiajna, astfel încât afaceristul să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti.

În cazul arestării acestuia, 11 deputaţi au votat ''pentru'', 3 ''împotrivă'', iar 5 s-au abţinut, iar la votul pentru reţinere, 13 deputaţi au votat ''pentru'', 3 ''împotrivă'', iar alţi 3 s-au abţinut, potrivit Mediafax

Rizea a afirmat că motivul pentru care a ajuns în această situaţie este dorinţa de a candida la primăria sectorului 5 al Capitalei. ''Trebuia să renunţ mai demult. Nu am ascultat pe cine trebuia'', a conchis social-democratul. Deputatul a mai declarat că este pregătit pentru orice variantă.

"Este un examen pentru mine. Asta e viaţa. La momentul oportun o să spun mai multe'', a adăugat el.

Raportul Comisiei juridice va fi înaintat conducerii Camerei Deputaţilor, aceasta urmând să convoace plenul pentru decizia finală.

Reamintim că, nu demult, Cristian Rizea a intrat în conflict deschis cu Robert Negoiţă, la momentul respectiv preşedinte al PSD Bucureşti. Rizea l-a acuzat pe Negoiţă că-i sabotează candidatura la primărie şi chiar a anunţat un miting împotriva lui. Conflictul a fost tranşat de Liviu Dragnea care l-a suspendat la momentul respectiv pe Rizea din partid pentru 6 luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne