Deputat USR: Testaţi-i pe moldoveni, nu pe bucureşteni! Vreţi ca Moldova să devină o Lombardie a României?

Iulian Bulai
Iulian Bulai (Epoch Times România)

Deputatul USR Iulian Bulai a criticat, miercuri, planul anunţat de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care între timp a demisionat, de a testa toţi cetăţenii Bucureştiului pentru coronavirus, susţinând că este mai urgentă această testare în Moldova. Deputatul a avertizat că regiunea ar putea deveni o Lombardie a României în lipsa testărilor.

“Sunt indignat. Foarte supărat! Moldova trebuie testată întâi, nu Bucureştiul! Prioritatea e focarul de coronavirus. Focarul din Moldova. Asta e prioritatea de testare. Marea prioritate, de care depinde viaţa oamenilor dintr-o întreagă regiune.

Concentraţi-vă pe vieţile în pericol acum, dle Costache, nu aşteptaţi alegerile ca să descoperiţi că Moldova există! Fără această testare, riscăm să devenim Lombardia României. Da, am zis 'focaruri' în loc de 'focare'. Asta să fie problema”, a susţinut preşedintele USR Neamţ.

“Vrem testare în Moldova!”, a conchis Iulian Bulai.

Apelul deputatului USR vine în contextul în care, în momentul de faţă, numeroase spitale din ţară se află într-o situaţie tot mai dificilă din cauza numărului mare de persoane testate pozitiv cu coronavirus şi ca urmare a îmbolnăvirii unui număr mare de cadre medicale. De exemplu, la Suceava, Spitalul Clinic Judeţean a fost închis, marţi, pentru 48 de ore, după ce aproape 100 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus şi 1.300 de angajaţi au intrat în izolare. Spitalul urmează să fie dezinfectat, iar pacienţii vor fi transferaţi la alte unităţi medicale.