Deputat USR, despre Guşă: E fost consilier al oligarhului Plahotniuc. Suspect că a avut legături cu FSB

Dan Tudorache (dr), Cozmin Guşă (centru) şi Paul Stănescu, liderul PSD Olt
Dan Tudorache (dr), Cozmin Guşă (centru) şi Paul Stănescu, liderul PSD Olt (Facebook)
Andrei Popescu
29.10.2019

Deputatul USR Cornel Zainea a acuzat că patronul Realitatea TV, Cozmin Guşă, proaspăt reintrat în PSD, ar fi avut legături cu serviciul secret al Federaţiei Ruse.

„PSD are acum şi Guşă. Discipolul lui Iulian Vlad (şeful Securităţii în Comunism) şi Virgil Măgureanu (şeful Securităţii după Comunism). Secretar general al PSD în timpul lui Năstase. Fost consilier al oligarhului Vlad Plahotniuc. Suspect că a avut legături cu serviciul secret al Federaţiei Ruse. Patron de televiziune de ştiri. Cel care a lansat la Moscova, pe când era liderul PIN, dezbatere privind necesitatea creării unei Internaţionale pentru apărarea civilizaţiei ortodoxe”, a afirmat Zainea pe pagina sa de Facebook.

Reprezentantul USR a ţinut să sublinieze că pe vremea când activa în PSD, partidul care vorbeşte de 3 ani despre “Statul Paralel”, Cozmin Guşă a declarat la un moment dat că “Rusia este a doua mea patrie”.

Reamintim că Guşă a revenit, luni, în PSD. Anunţul a fost făcut de primarul Sectorului 1 din Capitală, Dan Tudorache, pe pagina sa de Facebook, unde a postat atât actul de adeziune al lui Cozmin Guşă cât şi o fotografie în care apare alături de acesta şi de Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

Fotografia a fost însoţită de mesajul "Prieteni vechi, proiecte noi, muncă în echipă".

Cozmin Guşă a fost secretar general al PSD în perioada 2001- 2003, perioada Guvernului Năstase. În iulie 2003 a demisionat din PSD şi, începând cu 2004, s-a înscris în PD, fiind director de campanie pentru fostul preşedinte Traian Băsescu. În februarie 2005, Guşă a părăsit PD şi în luna septembrie a aceluiaşi an a înfiinţat Partidul Iniţiativa Naţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor