Deputat: Tăriceanu este pe cale de a fi exclus din ALDE Europa. Ordonanţele lui Tudorel Toader vor fi discutate la Strasbourg

Iulian Bulai, deputat USR, transmite că ALDE Europa este pe cale de a-l exclude pe Tăriceanu din rândurile sale. Mai mult, useristul anunţă că va discuta la Strasbourg despre ordonanţele pe care Tudorel Toader, ministru susţinut de Tăriceanu, a precizat că le va da.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Deputatul USR Iulian Bulai anunţă, printr-o postare pe Facebook, că a participat luni la întâlnirea grupului ALDE la Strasbourg unde i s-a reconfirmat că Tăriceanu şi partidul lui din România sunt pe cale de a fi excluşi din ALDE Europa. ALDE România este total nefrecventabil în Europa.

De asemenea, deputatul mai transmite că la sesiunea de dezbateri organizată de ALDE din seara aceasta va vorbi despre atacurile recente la adresa justiţiei şi despre propunerile de OUG ale ministrului Tudorel Toader.

Redăm postarea deputatului:

"În decembrie am fost votat să reprezint Parlamentul României la Adunarea Parlamentară (APCE) a Consiliului Europei la Strasbourg.

Săptămâna trecută am solicitat Biroului Naţional USR să ia act de afilierea mea la grupul ALDE. Solicitarea a fost acceptată în unanimitate.

Astăzi am participat la întâlnirea grupului ALDE la Strasbourg. Am fost primit cu căldură. Şi cu reconfirmarea din partea reprezentanţilor ALDE Europa că Tăriceanu şi partidul lui din România este pe cale de a fi exclus din ALDE Europa. Nu doar pentru că aşa vrea USR (chiar dacă noi susţinem asta), ci pentru că liberalii olandezi, germani şi austrieci nu mai vor să fie colegi cu groparii justiţiei şi ai statului de drept din România. Liberalii din aceste ţări au depus deja o moţiune de excludere împotriva ALDE România.

ALDE România este total nefrecventabil în Europa. Iar Tăriceanu este toxic pentru democraţie. În România şi în Europa.

USR reprezintă adevăratul bastion al liberalismului din România, chiar dacă nu este afiliat ALDE. Decidem afilierea după alegerile europarlamentare din mai.

Afilierea mea (şi a Cristinei Prună - membru supleant la APCE) este un pas firesc de apropiere de liberalii europeni la APCE.

Legat de OUG anunţate recent. ALDE m-a desemnat să deschid sesiunea de dezbateri din seara aceasta. Voi vorbi despre atacurile recente la adresa justiţiei şi despre propunerile de OUG ale ministrului Tudorel Toader.

Europa trebuie să ştie ce se petrece în România.

Sunt deosebit de onorat să reprezint România aici la Strasbourg şi să fiu membru a ALDE APCE. Vă ţin la curent!", scrie Bulai pe pagina sa de Facebook.

Reamintim în context că liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a avut o intervenţie tranşantă pe 15 ianuarie în Parlamentul European, cu ocazia prezenţei premierului Viorica Dăncilă, venită să prezinte priorităţile preşedinţiei române a Consiliului UE. În cadrul acestuia, Verhofstadt l-a avertizat pe Tăriceanu asupra riscului ruperii parteneriatului între ALDE european şi formaţiunea acestuia.

"Tăriceanu (...) mi-a promis că Guvernul dvs. şi ambele partide vor modifica propunerile legislative şi ele se vor conforma Comisiei de la Veneţia. A fost de acord cu mine că această Comisie de la Veneţia va veni cu al doilea aviz, propunerile vor fi trimise Comisiei de la Veneţia pentru a remedia Codul Penal, Codul de Procedură Penală, legea ONG-urilor şi a restaura independenţa judecătorilor. Vreau să vă spun onest că din momentul în care ne-am întâlnit nici măcar una dintre aceste promisiuni nu a fost respectată, iar ţara dvs continuă să urmeze calea proastelor practici. Şi citesc în presă că aveţi în plan să acordaţi amnistie pentru corupţie, asta înseamnă că scoatem peştele cel mare de la îndemâna instanţelor. Vreau să vă spun că dacă se confirmă, grupul meu nu va merge în alegeri cu asemenea parteneri. Vrem să avem parteneri cu forţe democratice, care vor să facă curăţenie în ţară, care sunt împotriva abuzurilor, folosirea abuzivă a serviciilor secrete", a precizat Guy Verhofstadt.