Deputat român: Maluri de Prut diferite - tentative de asasinat similare

Matei Dobrovie, USR
Matei Dobrovie, USR (The Epoch Times România)

Liderul partidului de guvernare de la Bucureşti, Liviu Dragnea, încearcă să-l copieze pe Vlad Plahotniuc întru totul, mai ales după „delirul cu cei patru străini plătiţi pentru a-l asasina”, a punctat deputatul Uniunea Salvaţi România, Matei Dobrovie.

„Delirul lui Dragnea cu cei patru străini plătiţi pentru a-l asasina este o diversiune tipică pentru spaţiul post-sovietic. Unde auzeam cam acelaşi refren în aprilie anul trecut: în Republica Moldova”, se arată într-un mesaj al parlamentarului român pe pagina sa de socializare.

În context, Dobrovie a ţinut să amintească despre mult cunoscutul caz, foarte asemănător cu cel al lui Dragnea, care s-a petrecut în Moldova. Pentru a distrage atenţia opiniei publice de la problemele reale ale ţării precum corupţia sistemică, furtul miliardului, spălarea banilor mafiei ruse prin băncile şi sistemul judecătoresc din R. Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc şi-a înscenat un „asasinat” în mass-media.

Potrivit informaţiilor transmise de majoritatea posturilor TV şi publicaţiilor on-line, precum şi instituţiilor importante din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat plănuite de mafia din Rusia, doar că presupuşii criminali ar fi discutat pe stradă detaliile operaţiunii şi au desenat cu degetul pe nisip schema amplasării clădirii în care trebuia să aibă loc asasinatul.

„La vremea respectivă arătam cum sunt folosite instituţii ale statului precum Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale, Inspectoratul Naţional de Investigaţii şi Ministerul de Interne pentru a susţine scenariul „asasinatului”. Obiectivul era evident de a schimba agenda publică către teme false”, a adăugat Dobrovie.

Potrivit deputatului USR, Liviu Dragnea are acelaşi obiectiv: lansarea oricărui subiect în spaţiul public pentru a încerca să facă uitată represiunea violentă din 10 august şi răspunderea pe care o are pentru aceasta. „Cine se aseamănă, se adună! Nu va funcţiona cum n-a funcţionat nici dincolo de Prut!”, a conchis Dobrovie.