Matei Dobrovie: După adoptarea Rezoluţiei PE Guvernul de la Chişinău şi-a dat arama pe faţă

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

După adoptarea Rezoluţiei de către Parlamentul European privind sistarea asistenţei macrofinanciare şi bugetare pentru Republica Moldova, Guvernul de la Chişinău şi-a dat arama pe faţă, a comentat deputatul din Uniunea Salvaţi România, Matei Adrian Dobrovie.

Potrivit opiniei acestuia, premierul moldovean, Pavel Filip, a demonstrat foarte clar prin ultimele declaraţii că, la bază, Guvernul pe care îl conduce este anti-UE şi ar prefera mai degrabă ca Republica Moldova să nu mai primească deloc fonduri de la Comisia Europeană şi să renunţe la aspiraţiile de integrare europeană, decât să fie criticat sistemul oligarhic pentru subjugarea tuturor instituţiilor.

”Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc nu a fost niciodată pro-european. În toţi aceşti ani a manipulat opinia publică astfel încât să câştige capital electoral de pe urma moldovenilor care cu adevărat îşi doresc integrarea europeană a Republicii Moldova”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Astfel, scrie Dobrovie, noua tactică a PD este să discrediteze Uniunea Europeană prin manipulări şi minciuni. Acesta a mai specificat că la scurt timp după Rezoluţia PE, premierul Filip a minţit că sistarea asistenţei macrofinanciare loveşte copiii din grădiniţele şi şcolile din Republica Moldova când, de fapt, Comisia Europeană nu furnizează aceste fonduri pentru un sector identificat, ci la bugetul general al ţării.

”Această manipulare a fost demontată de societatea civilă de la Chişinău, care este pro-europeană şi dedicată procesului de europenizare a Republicii Moldova”, a punctat deputatul român, adăugând că ”România ar trebui să susţină societatea civilă şi mass-media independentă, nu Guvernul oligarhic de la Chişinău. Vă reamintesc că europarlamentarii PSD s-au opus adoptării rezoluţiei Parlamentului European, susţinând feroce Guvernul de la Chişinău”.